LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Ulet çmimi i naftës me 4 lekë/ Gazi nuk ndryshon, benzina bie me 5 lekë

18 Qershor 2022, 14:36, Ekonomi CNA
Ulet çmimi i naftës me 4 lekë/ Gazi nuk ndryshon, benzina
Foto ilustruese

Bordi Transparencës ka ulur çmimin e naftës me 4 lekë.

Sipas vendimit më të fundit, nafta do të shitet me 261 lekë/litri, nga 265 lekë/litri që ishte më herët. 

Çmimi i gazit nuk ka  ndryshuar, ndërsa benzina zbret me 5 lekë.

Njoftimi

Bordi i Transparencës në datë 18 Qershor 2022, në mbledhjen e radhës vendosi: Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit gasoil i standardit SSH EN 590 të  jetë 261 lekë/litri, ndërsa i shitjes me shumicë 249 lekë/litër.

Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit benzinë e standardit SSH EN  të  jetë 236 lekë/litri,ndërsa i shitjes me shumicë 224 lekë/litër.

Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit gaz, të jetë 86 lekë/litri me pakicë dhe i shitjes me shumicë 74 lekë/litër për automjetet.

( Shënim: çmimi i shitjes për gazin e lëngshëm të automjeteve do të jetë çmimi i furnizimit në stacionet e furnizimit në pikat e karburanteve, ndërkohë që në pikat e tjera për konsumatorët familjarë dhe industrial çmimi nuk duhet të përfshijë akcizën).

Çmimet e caktuara nga Bordi do të hynë në fuqi sot datë 18 Qershor ora 18.00 p.m dhe do të jenë të vlefshme deri në mbledhjen e ardhshme të bordit ku do të pasqyrohen ndryshimet e çmimeve të shitjes.

Tërheqim vëmendjen e çdo operatori të shitjes me shumicë dhe pakicë të nënprodukteve të naftës mbi detyrimin e zbatimit të këtej vendimi.

Në rast të shkeljeve të konstatuara nga operatorë të ndryshëm do të vendoset pezullimi i aktivitetit.

Jemi në monitorim të vazhdueshëm të ecurisë së bursave, me qëllim reagimin sa më të shpejtë./CNA.al

Lajmet e fundit nga