LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Doktoraturat abuzive te juridiku/ Fitojnë ata që duhej të ishin skualifikuar

27 Prill 2023, 21:26, Denoncim CNA

Doktoraturat abuzive te juridiku/ Fitojnë ata që duhej të ishin

Sot “Stop” u ndal te doktoraturat për vitin akademik 2021-2022, me thirrjen që u bë në Prill 2022. U përcaktuan 36 kuota dhe në Shtator u shpallën 37 fitues, një më shumë ndërsa për të tjerët ka ndryshim të destinacionit të kuotave pa miratim.

Tani pas një viti akoma nuk janë përcaktuar temat e kandidatëve. Departamenti i të Drejtës Publike nga 11 pedagogë të deklaruar ka zbritur në 8, që duhet të udhëheqin 9 studentë, edhe pse urdhri i ministrisë është “një udhëheqës-një kandidat”.

“Stop” ka siguruar edhe proces-verbalet e vlerësimit nga komisioni ‘ad hoc’, ku rezulton, se fitues janë ata, që duhet të ishin skualifikuar.

“Është një mënyrë vlerësimi disi e paqartë, por a arritëm ta zbërthejmë”, tha gazetarja e “Stop”.

Sot janë 9 fitues, por sipas gazetares nëse do ishin zbatuar kriteret e vendosura në lidhje me programin e studimeve Bachelor dhe Master, mesatarja që duhet të jetë 8.5 dhe angazhimi akademik duhej të ishte një tjetër listë.  

Doktoraturat abuzive te juridiku/ Fitojnë ata që duhej të ishin

“Rosalba Basha ka Bachelor në Torino të përkthyer dhe noterizuar, diplomë dhe listë notash. Mesatarja është 8.2. Automatikisht duhet të ishte skualifikuar. Ilir Bajraba, i renditur i shtati në listën fituese. Ilir Bajraba është këshilltar i Shërbimit të Komisioneve Bashkëpunëtor i Institutit Parlamentar të Kuvendit me vërtetim. A mos sot parlamenti i Shqipërisë nuk është një institucion kërkimor shkencor dhe aq më pak deputetët nuk bëjnë rolin e shkencëtarit. Megjithatë sot është fitues pavarësisht se nuk ka një diplomë që lidhet me programin e studimeve të drejtësisë. Kjo referuar deklarimeve në këtë proces-verbal ku Ilir Bajraba ka një Bachelor në Arte dhe Ekonomi, e përkthyer, e noterizuar. Kalojmë në një tjetër fituese.

Naureta Llagami e cila është vlerësuar me pikët maksimale për angazhimin akademik që ka vetëm 3 vite, ndërkohë në mënyrën e vlerësimit komisioni “ad hoc” përcakton se më shumë se 3 vite do të vlerësohet me 15 pikë, ndërkohë në proces verbal, Llagami për eksperiencën ose angazhimin akademik është vlerësuar me pikët maksimale, 25 pikë. Kalojmë tek kandidati fitues i 9, Kristi Anastas i cili është një punonjës i KLSH dhe ka deklaruar se në 5 vite pune ka angazhim akademik si pedagog. Këtë e ka provuar vërtetimi i lëshuar nga vetë vërtetimi i lëshuar nga Fakulteti i Drejtësisë që mban datën 24.05.2022. Ndoshta për të qenë transparent komisioni “ad hoc” duhet të bëjë publike punën e tij si pedagog dhe eksperiencën e angazhimin e tij akademik, kur dhe ku e ka zotëria në fjalë”, u shpreh gazetarja.

Kujtojmë se disa javë më parë për abuzimet me pagesat e pedagogëve në Fakultetin Juridik. Në dokumentet e publikuara nga “Stop”, flitej për shifra të ekzagjeruara pagesash, të cilat justifikoheshin me mbingarkesën apo pagesat ekstra.

Dekania Dorina Hoxha për vitin 2020 kishte marrë aq pagesa, sa i bie të ketë punuar 18 orë në ditë gjatë këtij viti akademik. Po kështu lista tregonte të tjerë emra, që “punojnë” edhe në kohën e gjumit./tvklan

Lajmet e fundit nga