LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Studentët ndërkombëtarë dynden në Gjermani për mundësi punësimi

6 Maj 2023, 09:23, Kuriozitete CNA

Studentët ndërkombëtarë dynden në Gjermani për

Studentët ndërkombëtarë në Gjermani kanë përmendur perspektivat e mira të punës si arsyen kryesore për zgjedhjen e vendit si destinacion studimi, ndërsa studentët gjermanë që studiojnë jashtë i japin përparësi zhvillimit personal dhe interesit kulturor për vendimet e tyre akademike, ka zbuluar Shërbimi Gjerman i Shkëmbimit Akademik (DAAD).

Sipas një studimi të “Benchmark International University” (BintHo), i cili përfshin 120,000 studentë gjermanë dhe ndërkombëtarë, vendi europian është bërë një vend i rëndësishëm për të studiuar dhe punuar për studentët ndërkombëtarë, me këta të fundit që pretendojnë se janë të kënaqur me cilësinë e arsimit të ofruar në. Institucionet gjermane të arsimit të lartë, raporton SchengenVisaInfo.com .

“[Studimi BintHo] është një mjet i rëndësishëm për universitetet gjermane për të monitoruar aktivitetet e tyre të ndërkombëtarizimit. Gjetjet aktuale tregojnë se Gjermania është shumë tërheqëse si një vend për të studiuar dhe tregu gjerman i punës për studentët ndërkombëtarë dhe se studentët nga e gjithë bota janë shumë të kënaqur me universitetet e tyre gjermane, "tha presidenti i DAAD-it, Joybrato Mukherjee.

Motivet e studentëve ndërkombëtarë për të zgjedhur Gjermaninë lidhen kryesisht me cilësinë e arsimit dhe perspektivat e punës

Siç zbulon studimi, Gjermania ishte zgjedhja e parë për 10,541 ose 76 për qind të studentëve ndërkombëtarë që morën pjesë në anketë, me shumicën e tyre (93 për qind) duke renditur gamën tërheqëse të kurseve dhe kushtet e përshtatshme të studimit si arsye kryesore. për zgjedhjen e këtij vendi për të ndjekur karrierën e tyre akademike.

Rreth 88 përqind e studentëve të huaj tërhiqeshin nga reputacioni ndërkombëtar i diplomave të lëshuara nga një universitet gjerman dhe 81 përqind e studentëve të tjerë vlerësuan perspektivat fitimprurëse të karrierës pas diplomimit që mund të gjenin në vendin evropian.

Studentët ndërkombëtarë dynden në Gjermani për

Siç tregojnë të dhënat, çështjet administrative janë një shqetësim i zakonshëm për studentët ndërkombëtarë në Gjermani, duke pasur parasysh se ata duhet të aplikojnë për një vizë studentore dhe të ofrojnë dokumentet e nevojshme për të plotësuar aplikimin e tyre.

Me fjalë të tjera, studentët e huaj zgjedhin Gjermaninë për cilësinë e arsimimit, me kusht që shumë universitete gjermane të njihen ndërkombëtarisht dhe të ketë një gamë të gjerë kursesh – 20,000 programe bachelor dhe master në disiplina të ndryshme studimi.

Përveç kësaj, universitetet gjermane janë të përballueshme për shumë studentë ndërkombëtarë, përveç kostove të jetesës, ndërsa strehimi mund të jetë më sfidues. Studimi zbulon se është vënë re një interes i lartë për programet e mësuara në anglisht, pasi studentët ndërkombëtarë gjithashtu marrin kohën e tyre për të mësuar gjermanisht - një gjuhë e përbashkët për shumë profesione dhe karriera ndërkombëtare.

Gjetjet e studimit tregojnë gjithashtu se Gjermania po njihet për kulturën e saj mikpritëse, pasi gati 38 për qind e studentëve gjermanë thanë se do të donin më shumë studentë ndërkombëtarë në universitetin e tyre dhe vetëm dy për qind do të preferonin më pak studentë të huaj.

Vendet kryesore të origjinës së studentëve ndërkombëtarë në Gjermani përfshijnë Indinë (14,1 për qind ose 1,955), Turqinë (4,5 për qind), Pakistanin (3,8 për qind) dhe Rusinë (3,6 për qind), ndërsa një interes në rritje për të studiuar në Gjermani ka është vënë re në mesin e studentëve të vendeve afrikane.

Lajmet e fundit nga