LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

E fundit!

x

Destruction of local government and abduction of water supply systems by Rama!

2022-06-20 16:58:00, Opinione Petrit Vasili
Destruction of local government and abduction of water supply systems by Rama!
Edi Rama

The government seizes the water supply from the local government and concentrates it in its hands.

Treating Local Government like a shoe rash is flagrant.

The government, as a certified thief and as a super corrupt mechanism, grabs the water supply systems, to have them in one hand and to rob everything easily.

The 2015 territorial reform was eventually buried and trampled on.

The local government was stripped of its functions, atrophied and, in contrast to decentralization, deprived of its competencies.

When he can not even manage drinking water, what the hell is this Local Government?

Ky Pushtet Lokal është thjesht një shpërndares banal rrogash për militantët e punësuar për ti lëshuar rrugeve kur ka fushata zgjedhore.

Ky Pushtet Lokal vetëm shton mijra punësime, shumë më shumë se para reformës së vitit 2015 kur ishin 19 625 të punësuar dhe sot  janë gati dyfishi rreth 35 mijë dhe kjo ushtri të punësuarish nuk administron dot as ujesjellsat e Bashkive të tyre.

Pas kaq vitesh në pushtet dështimi total i Ramës dhe rilindjes, ato sot centralizojne ne menyre mafioze edhe ujesjellsat duke i vënë vulën hajduterise në çdo nivel.

Çdo vend normal shkon drejt decentralizimit si nje proces pa kthim dhe ne te mire dhe sa me afer qytetareve, ndersa ne pushtetin e Rames ndodh e kunderta.

Qeveria e Ramës, që ka cuar Shqipërinë në vendin e dytë në botë për korrupsionin, bën pre të oreksit të saj te pangopur edhe ujesjellsat.

Përfundimisht Shqipëria nuk ka pushtet lokal.

Këta Kryetarë Bashkie rilindas ne 60 bashki, që nuk reagojne kur i poshtërojne në këtë fare feje, jane thjesht ca lengaraqë politike  të perdhunuar nga Rama qe pranojne cdo gjë per një copë karrige.

Agjencia e Ujësjelles Kanalizimeve dhe mbeturinave ka bërë tendera për ujësjellsa me miliona euro pa i pasur fare parate në dispozicion.

Nga rreth 60 milion dollare fond investimesh qe ka pasur për periudhen 2019 – 2021 rilindja ne Agjensine Ujesjellsave,Kanalizimeve dhe Mbeturinave ka prokuruar më shume se 160 milion dollarë ne 107 procedura tenderash.

Janë të palikujduara mbi dhjetra  milion dollare dhe ne teresine e tij ky borxh eshte edhe me i larte.

Dhjetra kompani, qe kane fituar tenderat per ujesjellsa neper Bashkite e vendit nuk kane marre asnje lek qe nga viti 2019.

If the companies would sue the Municipalities that did not give you the money, they would win the lawsuits easily.

As a result, the accounts of the Municipalities would be blocked by the Bailiff, bringing to collapse all the local government.

This criminal Financial Pyramid is a very serious mafia assassination attempt against the public interest, public finances and hundreds of thousands of Albanian taxpayers.

Therefore, SPAK must urgently start the investigation for this scandal so serious and of such great dimensions!

The local government apologized and left us !!

Mayors vegetate in offices violated and raped by Rama as miserable they are.

10:05 Opinione Ditmir Bushati

War and hope

"Ukrainians are ready to give their lives for the Euro...

09:46 Opinione CNA

Sovereign subjects

There are a hundred, a thousand, maybe many more unpro...

Lajmet e fundit nga