LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Anxiety about the film of a new year/ How to cope with the difficult emotional state

2023-01-01 19:30:00, Kuriozitete CNA

Anxiety about the film of a new year/ How to cope with the difficult emotional

Starting a new year and leaving behind another year often brings us uncertainty, anxiety and fear.

Beyond all the joy and celebration that exists around us, it can happen from time to time that we feel emotionally empty, not knowing what will come next.

According to experts, the holiday season can bring feelings of anxiety and stress, which according to them is something normal and can turn into a very good opportunity to get inspired and get the right resolutions for this year.

Detyrimet e shumta që kemi përgjatë kësaj periudhe na bëjnë të mendojmë me tepër seç duhet derisa arrijmë në një pikë ku jemi gati gati të zgënjyer pwër vitin e ardhshëm.

Si mund ta përballojmë këtë gjendje?

“Shtojini gjithë kësaj edhe pasigurinë që sjell një vit i ri dhe nuk duhet shumë për të na bërë emocionalisht të pambrojtur. Plus që emocionet e festave kanë ardhur e kanë ikur pas festave të Krishtlindjeve dhe këtij sezoni vezullues po i vjen fundi, duke dhënë edhe një arsye tjetër për zymtësi. Sipas Jacqueline Carson, një psikoterapiste specialiste, ka metoda dhe zgjidhje për ndjenjat e pakëndshme dhe ankthin që mund të ndjejmë pak para natës së Vitit të Ri.”

In the beginning it is important to let these feelings surface and try to understand where exactly they are coming from and what is causing them. Then, according to Carson, it would be good to maintain our routine during the holidays and not go off schedule.

"The best way to deal with the stress and anxiety of the holidays is to stick to our schedule, our morning routine, and make sure we rest, staying grounded and in the present."

According to her, it is important to focus on self-care. Use the free time to care and prepare, but without pressuring them. / CNA.al

08:46 Kuriozitete

How is snow formed?

Snow forms when temperatures are low and there is moisture...

08:23 Kuriozitete

Nga perceptimi i

1. 'Jingle Bells' ishte kënga e parë e luajtur në hapë...

Lajmet e fundit nga