LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

The development of "start ups" in Albania / Bilali explains the two new changes in the law

2023-03-17 11:12:00, Ekonomi CNA

The development of "start ups" in Albania / Bilali explains the two

The Minister for Entrepreneurship Protection, Edona Bilali, has announced the approval of the law on "start ups" in Albania and announced that two changes have taken place in it.

First, for one year, those who do not work in offices or in fixed locations, have the right not to pay tax residency in Albania.

The second change is related to giving the opportunity to any individual who has an innovative idea to set up a "start up" to turn it into a reality through government funding, while very soon they will turn to the "start up" agency. 

"Sot në Mbledhjen e Këshillit miratuam ndryshimin e ligjit për mbështetjen dhe zhvillimin e 'start up'-eve. Ndryshimet kryesore në këtë ligj bëhen për efekt të përfshirjes të një koncepti, për punonjësit lëvizës digjital, ose thënë ndryshe punonjës që shfrytëzojnë teknologjinë, për të mos punuar nga një vend fiks, por duke lëvizur në të gjithë botën. Është një iniciativ që është përqafuar nga shumë vende të botës dhe sipas INDEX në vitin 2021, Shqipëria renditej e 15-ta në botë për potancialin që ka për të përthithur këtë grup. Në Shqipëri janë pothuajse 100 që operojnë dhe nëpërmjet ndryshimiot ligjor ato tashmë nuk do të konsiderohen më rezidentë tatimor, por do të kenë të drejtën deri në 1 vit të punojnë nga Shqipëria. Ndryshimi tjetër konstaton në krijimin e agjencisë së 'start up'-eve, kjo vjen si një iniciativë që duke qenë se vjet u miratua një fond prej 1.5 milionë eurosh dhe u shpërnda dhe kishte pasoja fantastike për ekosistemin e 'start up'-eve", the minister declared. / CNA.al

 

Lajmet e fundit nga