LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Do you know how much lek should be paid for the 800 KW band/ Over 80 percent of citizens have no idea

2022-12-03 08:30:00, Ekonomi CNA

Do you know how much lek should be paid for the 800 KW band/ Over 80 percent of

Despite the discussion to enforce the 800 KH hour band on family consumers, Albanians still do not have accurate information on how this consumption band will be translated into financial value.

Only 18.3% of them correctly answered the Barometer question "do you know how much lek a family has to pay if it consumes 800 KW?". This percentage was answered correctly, which coincides with the real value of the bill of 800 KE, which is 9.1 to 10 thousand new lek.

Në përgjigjet e kësaj pyetjeje, bën përshtypje se 44.1 % janë përgjigjur “nuk e di”. Ndërsa 4.3 %mendojnë që 800 KË është e barazvlefshme me 10.1 deri në 11 mijë lekë të reja, 14.9 % mendojnë që 800 KË është e barazvlefshme me 8.1 deri në 9 mijë lekë të reja.

Nga të gjithë gjetjet e Barometrit për këtë pyetje kuptohet qartë që megjithë diskutimin e gjatë në të gjitha nivelet publike dhe politike, të vendosjes së fashës 800 KW për konsumatorët familjarë, një pjesë shumë e vogël e tyre kuptojnë realisht çfarë kosto financiare ka kjo fashë.

In another graph, the citizens, in a large part of them, are clear that the price of electricity has not yet increased. There are 81.8% who answered "no" to the question "regarding your bills, has the price of energy you pay increased?"

13.6% of them answered "yes" to this question, and 4.6% answered "I don't know".

Do you know how much lek should be paid for the 800 KW band/ Over 80 percent of

Lajmet e fundit nga