LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

"Crypto Industry Will See Changes in 2023"/ US Bank Announces Moves

2022-11-28 15:32:00, Ekonomi CNA

"Crypto Industry Will See Changes in 2023"/ US Bank Announces Moves

JP Morgan, one of the largest banks in the US, has not shied away from expressing its confidence in the crypto sector, despite the fluctuations affecting the market. As noted in its latest Global Markets Strategy report, JP Morgan expects the crypto industry to undergo significant changes beginning in 2023. Along with more regulation, JP Morgan believes that the use of self-service hardware wallets caution can help people feel more secure about their crypto holdings, thus driving more investment.

JP Morgan ka parashikuar që një pjesë e rëndësishme e rregullimit global të kriptove, do të frymëzohet nga rregullat që rregullojnë sektorin ekzistues të financave tradicionale (TradeFi), si kërkesat e rregullta të KYC dhe auditimet e rezervës për shkëmbimet, emetuesit e monedhave të qëndrueshme, si dhe huadhënësit dhe kujdestarët.

Huadhënësi vë bast se këto rregulla përfundimisht do të çonin në konvergjencën e kriptos me TradFi.

Për momentin, ka një sërë çështjesh që duhet të zgjidhen për të mbrojtur industrinë e kriptove kundër sa më shumë rreziqeve të jetë e mundur.

Rreziqet rreth hakimit të kontratave inteligjente dhe disavantazhi i kolateralizimit të tepërt të DeFi ndaj TradeFi janë emëruar ndër goditjet serioze në sektorin e kriptove.

Pse El Salvador po krijon një 'Zyrë Kombëtare të Bitcoin'
JP Morgan, që pretendon se kujdeset për mbi 135,000 klientë në më shumë se 180 vende, u krijua në vitin 2000. Pothuajse 23 vjet në biznes, huadhënësi tani po kërkon të vendoset në sferën e epokës së re Web3.

Në muajt e fundit, JP Morgan ka marrë disa vendime për të mbështetur adoptimin e kriptove. Banka më e madhe në SHBA pritet të nisë një shërbim të portofolit kripto në të ardhmen e afërt.

Parashikimet e bankës përkojnë me raporte të tjera kërkimore që pretendojnë gjithashtu se ligjet rreth sektorit të kriptove gjithashtu do të rrëmbenin BTC-në nga mashtruesit që e përdorin për ta përdorur atë si një mjet për përpunimin e shfrytëzimeve financiare.

Në një raport të fundit, firma e sigurisë kibernetike Kaspersky tha se rregullat dhe rregulloret e ardhshme rreth transaksioneve të kriptove në të gjithë botën, do ta bëjnë Bitcoin më pak tërheqës për kriminelët që ta përdorin si një portë pagese.

Kombet në mbarë botën po bashkohen për t'i siguruar industrisë së kriptove mbikëqyrje ligjore. Muajin e kaluar, Komiteti i Parlamentit Evropian për Çështjet Ekonomike dhe Monetare (ECON) miratoi legjislacionin e MiCA , i cili kryesisht sillet rreth mbrojtjes së konsumatorit, si dhe parandalimit të manipulimit të tregut dhe krimeve financiare në sektorin e kriptove.

Organizata për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik, ose OECD, po planifikon të paraqesë një kornizë tatimore rreth sektorit të kriptove për anëtarët e vendeve të G20 në ditët në vijim.

Next month, India will take over the presidency of the G20 group and will continue to lead the international association for the next year. Among its top priorities, India is looking to work with the other 19 G20 member countries in formulating a framework around cryptocurrencies that would work internationally. /CNA.al

09:52 ECONOMY

Bitcoin bie

Një numër i monedhave të qëndrueshme, si dhe altcoin t...

Lajmet e fundit nga