LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

E fundit!

x

Ulet me 8 lekë për litër çmimi i naftës/ Benzina rritet me 6 lekë

15 Shtator 2022, 15:07, Ekonomi CNA

Ulet me 8 lekë për litër çmimi i naftës/ Benzina

Bordi i Transparencës ka publikuar listën e çmimeve të reja për karburantet.

Nafta ka zbritur me 8 lekë me pakicë, pra do të shitet 224 lekë, ndërsa benzina është rritur me 6 lekë.

Vendimi i Bordit të Transparencës:

Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit gasoil i standardit SSH EN 590 të jetë jo më shumë se 224 lekë/litri, ndërsa i shitjes me shumicë jo më shumë se 212 lekë/litër.

Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit benzinë e standardit SSH EN  të  jetë jo më shumë se 198 lekë/litri,ndërsa i shitjes me shumicë jo më shumë se 186 lekë/litër.

Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit gaz, të jetë 78 lekë/litri me pakicë dhe i shitjes me shumicë 66 lekë/litër për automjetet.

( Shënim: çmimi i shitjes për gazin e lëngshëm të automjeteve do të jetë çmimi i furnizimit në stacionet e furnizimit në pikat e karburanteve, ndërkohë që në pikat e tjera për konsumatorët familjarë dhe industrial çmimi nuk duhet të përfshijë akcizën).

Çmimet e caktuara nga Bordi do të hynë në fuqi sot datë 15 shtator ora 18.00 dhe do të jenë të vlefshme deri në mbledhjen e ardhshme të bordit ku do të pasqyrohen ndryshimet e çmimeve të shitjes.

Vendimet e Bordit të Transparencës në datë 15 shtator 2022, janë si rezultat i lëvizjes së çmimeve në bursën Platts Mediteran./CNA.al

Lajmet e fundit nga