Lulzim Basha kthen PD në parti orientale

1 Shtator 2021, 13:16, Politikë CNA
Lulzim Basha kthen PD në parti orientale

Mund të duket disi ekstreme, ndoshta nxitje e një ?urrejtje?, por është një fakt dhe e vërtetë. Përfaqësimi fetar në Partinë Demokratike, është skandaloz.

PD-ja duket më shumë një parti orientale, sesa një parti e vërtetë që ruan disa parime thelbësore, siç janë përfaqësimi i grupimeve fetare, përfaqësimi i vlerave të tyre

Duket qartazi. Ndryshe nga Berisha, i cili i ruante këto raporte, në sekretariat, në kryesi, qoftë edhe në qeverisje me zgjedhjen e njerëzve në krye të Kuvendit, me zgjedhjen e ministrave, por Lulzim Basha këtë nuk e ka bërë.

Kryesia e PD-së, nuk duket të ketë përfaqësimin e duhur të komunitetit katolik dhe atij ortodoks.

Janë vetëm dy emra të cilët nuk janë zgjedhur, pra nuk kanë qënë pjesë e njerëzve që ofroheshin për t?u zgjedhur në Këshillin Kombëtar. Por, dy emra të vendosur në emërimet që ka bërë personalisht Lulzim Basha.

Edi Paloka, i cili në qoftë se do të quhet përfaqësues i komunitetit katolik, apo i Shkodrës, ka shumë pikëpyetje. Pasi prej shumë vitesh as nuk shkon më atje, e jo më të jetë përfaqësues i tyre.

Apo dhe ortodoksët, nëse mund të quhet përfaqësues i këtij komuniteti, Ivi Kaso.

Gjithësesi këta janë dy emra, apo tre emra gjithësej, në një Kryesi me 38 emra, ku përfaqësimi i katolikëve dhe i ortodoksëve nuk është më shumë se 3 apo 5%, i totalit të saj.

Pra, një komunitetet me gati 40% të popullsisë në Shqipëri, Basha duhej t?iu kishte dhënë atyre përfaqësimin e duhur.

Jo sepse nuk duhet të kenë komuniteti mysliman më shumë emra. Kjo nuk ka asnjë problem.

Por, ka të bëjë me qasjen që ka Lulzim Basha ndaj shpërndarjes, ndaj raporteve dhe ruajtjes së vlerave përfaqësuese të qytetarëve.

Nuk ka të bëjë aspak pse ka më shumë myslimanë, ortodoksë apo të krishterë pasi feja në Shqipëri ka një harmoni dhe një vlerë brilante. Pikërisht për shkak të përfaësimit, të ruajtjes së respektit të ndërsjelltë dhe duke pasur mjaft kujdes në marrëdhëniet përfaqësuese të këtyre komuniteteve.

A nuk kishte vend dhe për një ortodoks? Korcar? A mbaruan vëndet drejtuese për të pasur një karolik?

Ka ndonjë të emëruar sa për sy e faqe, për të thënë ja ku janë siç do thonë e reagojnë pas këtij shkrimi.

Por, në fakt përfaqësimi i vlerës më të madhe, të harmonisë fetare dhe pjesës thelbësore të tyre mungon.

Dhe Lulzim Basha mesa duket këtë shqetësim nuk e ka aspak. Por, më shumë sesa një veprim i papërgjegjshëm politik, ky është një akt fyes që bën ndaj këtyre komuniteteve. Ka pasur edhe reagime.

Edvin Kulluri ka reaguar në lidhje me këtë çështje.

 

Por, edhe një nga ish-drejtuesit lokal në Korçë, Mariela Stefanllari sërish ka bërë një postim.

Fakti është një. Lulzim Basha nuk ka përfaqësuar komunitetet ortodokse dhe katolike, duke i lënë mënjeanë, duke i braktisur dhe duke tentuar të mbajë thjeshtë dhe vetëm ?shpurën? e tij. Dhe kjo nuk ka të bëjë aspak me përkatësinë e tyre fetare.

Ka të bëjë me ?shpurën? e Lulit.

Pra, Luli rreth vetes mbledh stanin që i duhet dhe nuk shikon asnjë raport tjetër, përveçse marrëdhënien dhe servilizmin ndaj tij.

Kjo është thelbi i asaj që ka ndodhur. Basha nuk di të ngrejë vlerat e duhura dhe përfaqësimin e duhur të komuniteteve, i cili është i domosdoshëm dhe i detyrueshëm. Ndërsa për Lulin i domosdoshëm dhe i detyrueshëm është mbajtja e servilave për interesat e tij personale, e cila sjell dhe shkatërrimin e këtyre vlerave në Partinë Demokratike. Dhe kjo e fundit, turpësisht po kthehet në një instrument oriental, politik në Shqipëri.

Basha ka ndërtuar partinë e tij orientale./CNA.al

E turpshme/ Asnjë anëtar kryesie i PD, nga Korça dhe Vlora

Akti i paprecedentë/ Çfarë tregoi mbledhja e Këshillit Kombëtar, pse Basha nuk i ndahet Jeminit

PD publikon në heshtje Kryesinë/ Të dhënat e CNA.al 100% të sakta

Lista e plotë/ Anëtarët e rinj të Kryesisë së PD, kush iku dhe kush mbeti

Lajmet e fundit nga