LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Përmbytjet/ Përmirësohet situata në Shkodër

25 Nëntor 2022, 10:47, Sociale CNA

Përmbytjet/ Përmirësohet situata në Shkodër

Nga monitorimi në terren ditën e sotme datë 25.11.2022, ora 08.00, situata e përmbytjeve vazhdon të jetë si më poshtë:

Hidrometri i Liqenit të Shkodrës në orën 08.00 shënon kuotën 8.05 m, (nga 8.09 qe ishte me 24.11.2022 ora 10.00) (Kuota max 8.70 m).

Hidrometri i lumit Drin në orën 08.00 shënon kuotën 5.65 m, (nga 6.05 që ishte me 24.11.2022 ora 10.00) (Kuota max 7.50 m).

Bashkia Shkodër

Sipërfaqe totale e përmbytur 570 Ha (nga 1070 Ha qe ishte me 24.11.2022 në orën 10.00).

Nj.A. Ana e Malit

Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 450 Ha (nga 700 Ha që ishte me 24.11.2022 ora 10.00), kryesisht në fshatrat Obot, Muriqan, Oblikë.

Ujësjellësi Oblika 1, si pasojë e përmbytjeve është jashtë funksionit.

Nj.A Dajç

Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 20 Ha (nga 100 Ha qe ishte me 24.11.2022 ora 10.00), kryesisht në fshatrat Mushan, Shirq, Pentar.

Tendenca e nivelit të ujit është në ulje.

Nj.A.Velipojë

Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 30 Ha (nga 100 Ha qe ishte me 24.11.2022 ora 10.00), kryesisht fshatrat Baks, Luarz. Ças.

Nj.A.Bërdicë

Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 70 Ha (nga 140 Ha që ishte me 24.11.2022 ne oren 10.00), konkretisht në fshtrat Trush.

Familje të evakuara aktualisht dhe marrin shërbim në konvikte:

Janë 5 familje, gjithsej 20 persona./CNA.al

Lajmet e fundit nga