LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Pjesëmarrja në zgjedhjet vendore/ Votojnë mbi 1 milion zgjedhës

14 Maj 2023, 15:33, Politikë CNA

Pjesëmarrja në zgjedhjet vendore/ Votojnë mbi 1 milion

Prej orës 7:00 të mëngjesit të sotëm vijon procesi i votimit në gjithë vendin për zgjedhjen e kryetarëve të bashkive.

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka publikuar pjesëmarrjen e votuesve në të gjitha qendrat e votimit, deri në orën 15:00.

Sipas KQZ-së, në total janë rreth 3.6 milionë zgjedhës në 5213 qendra votimi.

Në faqen zyrtare të KQZ-së raportohet se deri në orën 15:00 kanë votuar 550.812 në 2630 qendra votimi nga  5213 qendra votimi në total. Të dhënat janë për gjysmat e qendrave të votimit në rang kombëtar. 

Më një llogari të thjeshtë, që të jetë ruajtur i njëjti trend në të gjithë Shqipërinë, duke mbledhur totalin e QV-ve, rezulton që të kenë votuar mbi 1 milion zgjedhës dhe pjesëmarrja të jetë rreth 30%.

Procesi i votimit mbyllet zyrtarisht në orën 19.00.

Pjesëmarrja në zgjedhjet vendore/ Votojnë mbi 1 milion

Lajmet e fundit nga