LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

"Chaloi" in savings/Vetting gives the decision for the KLP advisor

2022-11-24 15:14:00, Vetingu CNA

"Chaloi" in savings/Vetting gives the decision for the KLP advisor

The Independent Qualification Commission, KPK, announced on Thursday, November 24, the decision to confirm the office of prosecutor Erion Pano, currently a legal advisor to the High Prosecution Council. The decision was taken unanimously by the KPK body headed by Firdes Shuli, with rapporteur Suela Zhegun and member Brunilda Bekteshin.

Gjatë seancës dëgjimore Pano dha shpjegime për balancat negative të konstatuara për kursimet që kanë shërbyer për pagesën e një pjese të çmimit të një apartamenti, si dhe për situatën në dukje të trajtimit preferencial nga shoqëria e sigurimeve SIGAL në mbulimin e shpenzimeve për një ndërhyrje kirurgjikale në Itali, bazuar në një policë sigurimi për aksidente, të paguar prej tij vetëm dy ditë përpara se të aksidentohej, raporton Birn.

"Chaloi" in savings/Vetting gives the decision for the KLP advisor

Pano admitted that there had been inaccuracies in the declaration of savings until 2010, but he claimed that he had corrected them in the "veting" statement and in the explanations given during the administrative investigation, and insisted that he had succeeded with the arguments and evidence filed had overturned the burden of proof. Regarding the payment of the insurance policy, the subject stated that this was a coincidence, but that it reflected the factual circumstances.

Erion Pano started his career in the justice system in 2001 as a judicial police officer and was appointed as a prosecutor in the Prosecutor's Office of the Tirana Judicial District in 2005. From 2013 to 2018, he served as the deputy head of this office. prosecutor and from 2020 he was appointed as a legal advisor to the High Council of Prosecution.

Lajmet e fundit nga