LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

How often should you change your bed sheets?

2022-10-30 18:02:00, Kuriozitete CNA

How often should you change your bed sheets?

We spend a lot of time in bed. We luxuriate in it on Sunday mornings, collapse in it after a long day, share it with others - not to mention the kids and pets that crash the gate!

There are few things that please our senses more than fresh, clean sheets. However, between busy lives and a growing awareness of water wastage, studies show that most of us don't change them often enough! After a long and tiring day, the reality is that sometimes we are just grateful for a warm and cozy French bed to sleep in!

Në një sondazh të realizuar nga Frenchbedroom , të anketuarit thanë se i ndryshojnë çarçafët çdo javë! Kështu kanë thënë 62.5% e të anketuarve. 

Është interesante që në French Bedroom te anketuarit thanë i ndërrojnë çarçafët një herë në javë, por në realitet, ne i ndryshojmë ato çdo dy deri në tre javë. Kjo është në përputhje me mesataren në MB sipas Fondacionit Sleep. 

Sigurisht, sa shpesh i ndërroni çarçafët tuaj do të varet nga rrethanat tuaja. Instituti Good Housekeeping thotë se çarçafët duhet të ndërrohen të paktën një herë në dy javë.

Megjithatë, nëse vuani nga djersitjet e natës ose alergjitë si astma, ia vlen t'i lani ato çdo javë për të hequr qafe çdo ndot ose irritues të mundshëm dhe për të mbajtur hapësirën tuaj të gjumit të freskët dhe të pastër.

Likewise, if you sleep with a pet in your bed, you should change your bed sheets as often as twice a week to keep them away from dust mites, hair and bacteria.

As summer approaches and the nights get warmer, it's wise to clean your sheets more regularly. According to Sean Lyndon Cook, ATI, HND, founder of The Lyndon Company, we should change our sheets on a weekly basis during the hotter months:

“To ensure you get the best sleep, sleeping in natural fabrics like cotton will allow your body to breathe and wind down quickly at the end of a busy day. During the warm summer months, we recommend washing your bedding about once a week to keep it fresh.” /CNA.al

Lajmet e fundit nga