LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Çfarë tregon ngjyra juaj e preferuar për personalitetin tuaj?

2022-10-23 18:04:00, Kuriozitete CNA

Çfarë tregon ngjyra juaj e preferuar për personalitetin tuaj?

Ngjyrat që zgjedhim për rrobat, aksesorët, sendet personale dhe dekorimin e shtëpisë, jo vetëm që përcaktojnë se kush jemi ne, por gjithashtu tregojnë se si i qasemi jetës, perceptimeve tona dhe vendimeve tona. Ngjyrat janë një mjet i fuqishëm komunikues, kështu që psikologjia e ngjyrave përdoret në marketing dhe markë. Çdo nuancë mund të provokojë emocione specifike.

Pra, nëse po pyesni veten pse vazhdoni të zgjidhni të njëjtën nuancë ose pse jeni më të tërhequr nga njëra se të tjerat, ka një arsye. Këtu do të diskutojmë se çfarë tregon ngjyra juaj e preferuar për personalitetin tuaj?

Psikologjia e ngjyrave

Shumë individë nuk janë të vetëdijshëm se si ngjyrat ndikojnë në mendimet, ndjenjat dhe sjelljet tona të përditshme.
Ju ka të ngjarë të keni blerë ndonjë gjë në një dyqan ose keni zgjedhur një produkt mbi një tjetër për shkak të marketingut me ngjyra, i cili përfshin markat, ngjyrat dhe reklamat që synohen në bazë të ngjyrave që do të ndikojnë tek ju për të blerë.
Çdo ditë, psikologjia e ngjyrave përdoret rreth nesh në atë se çfarë markash blejmë dhe si reagojmë ndaj mjedisit tonë. Zgjerimi i psikologjisë së ngjyrave në fushën e personaliteteve synon të tregojë se ngjyrat nuk kanë të bëjnë vetëm me atë që duket mirë, por edhe me kuptimin që ne në mënyrë të pandërgjegjshme lidhim me to dhe se si mund ta përdorim atë në avantazhin tonë.

1. E kuqe
Guximi, pasioni, emocioni, rreziku, energjia dhe veprimi janë të gjitha të kuqe. Meqenëse forca e ngjyrave mund të nxisë veprime dhe emocione, ajo mund të përdoret edhe në restorante, sepse është një ngjyrë që stimulon oreksin. Për më tepër, ngjyra e syve mund të lidhet edhe me shëndetin.

Tiparet e personalitetit:
Impulsive
I vendosur
Dashuron me pasion dhe intensivisht
Aventuriere
Dashuri emocionuese

2. E verdha
Konsideroni ngjyrën e verdhë, e cila ngjall ndjenja gëzimi dhe optimizmi. Kjo ngjyrë gjithashtu përfaqëson veçantinë dhe dëshirën për të zhvilluar ide të reja. Markat përdorin të verdhën për të shkaktuar ndjenja eksitimi dhe lumturie.

Tiparet e personalitetit:
Optimist
Buzëqeshje e gëzuar dhe ngjitëse
Preferon rrjetet sociale
Përfytyruese
Shprehëse

3. Portokalli
Kjo ngjyrë përfaqëson shoqërimin, shoqërimin dhe lidhjen njerëzore. Portokallia përdoret shpesh në përpjekjet e marketingut për shërbimet e komunitetit ose markat që bëjnë një ndryshim pozitiv në botë.

Tiparet e personalitetit:
I pëlqen të organizojë një festë
Vlerëson lidhjen njerëzore
Në dalje
Tepër sociale
Energjike

4. Blu
Një ngjyrë që simbolizon nevojën për qetësi dhe harmoni të brendshme. Të dashuruarit blu dëshirojnë të jetojnë në paqe dhe në përputhje me mendimet dhe vlerat e tyre. Ndikimi relaksues i kësaj ngjyre është arsyeja pse përdoret shpesh në logot e markës së bojës së dhomës së gjumit dhe objekteve të terapisë.

Tiparet e personalitetit:
E besueshme
I besueshëm
Paqësore
I mëshirshëm

5. Vjollcë
Vjollca është një ngjyrë e lidhur me mbretërinë, fuqinë dhe spiritualitetin. Kjo është një nuancë për ata që dëshirojnë të bëjnë një deklaratë dhe të dallohen. Ngjyra është gjithashtu e lidhur me perfeksionizmin dhe kreativitetin. Të dashuruarit e vjollcës mendohet se janë të mençur, vizionarë dhe vëzhgues të shkëlqyer.

Tiparet e personalitetit:
I mprehtë
Karizmatik
Unike dhe ekzotike
Lulëzon në kreativitet dhe frymëzim
Nuk i intereson përshtatja

6. E gjelbër
E gjelbërta është një ngjyrë e lidhur me natyrën, pjellorinë dhe rritjen. Kjo ngjyrë ka një konotacion të keq kur bëhet fjalë për xhelozinë dhe zilinë. Në një nivel emocional dhe praktik, ata që duan të gjelbër duan të ndjehen të sigurt dhe të sigurt. Entuziastët e gjelbër kërkojnë gjithashtu pranim dhe mirënjohje.

Tiparet e personalitetit:
Kërkon ekuilibër
I lidhur me natyrën dhe i pëlqen të jetë jashtë
Praktike
I mëshirshëm
Poshtë në tokë

7. Gri
Një ngjyrë neutrale që karakterizon më së miri njerëzit e qetë dhe të mbledhur. Ai gjithashtu përfaqëson frikën. Të dashuruarit me gri nuk kanë frikë të ndryshojnë dhe të përshtaten për t'i mbajtur gjërat të funksionojnë siç duhet. Të dashuruarit me gri nuk po kërkojnë një mënyrë për t'u dalluar. ka shumë njerëz që nuk janë të mirë në dallimin e ngjyrave. Nëse jeni duke përjetuar verbëri ngjyrash, atëherë mund të shqetësoheni për një specialist të mirë të syrit në Pakistan . 

Tiparet e personalitetit:
E drejtë
Objektiv
E besueshme
E konservuar
Urren kaosin dhe kërkon të rivendosë ekuilibrin

8. Rozë
Roza është ngjyra e dashurisë. Dashamirët rozë kanë një nevojë të thellë për t'u dashur dhe mirëpritur. Roza ka gjithashtu një anë intensive ushqyese dhe sensuale për të. Hija delikate gjithashtu nënkupton butësi dhe butësi.

Tiparet e personalitetit:
Vlerëson dashurinë dhe kohën e familjes
I vesh zemrat në mëngët e tyre
Flirte
E afrueshme
I mëshirshëm

9. E zezë
Ngjyra që mbretëron supreme. Ngjyra më e gjithanshme dhe emocionuese është e zeza. Ai përfaqëson karizmën, fuqinë, elegancën dhe intensitetin. Në të njëjtën kohë, ai simbolizon pikëllimin, trishtimin, depresionin dhe dhimbjen. E zeza gjithashtu mund të përcjellë autoritet dhe seriozitet.

Tipar i personalitetit:
E fuqishme dhe prestigjioze
Frikësuese
Me vullnet të fortë dhe të vendosur
E guximshme
Privat dhe i kompozuar

10. E bardhë
E bardha tradicionalisht është lidhur me pastërtinë, pafajësinë dhe virtytin. Ajo gjithashtu simbolizon pastërtinë, qetësinë dhe thjeshtësinë. Njerëzit vijnë tek ju për shkak të sjelljes suaj gazmore dhe sjelljes qetësuese. E bardha shoqërohet gjithashtu me persona të organizuar mirë.

Personality Traits:
Calm
Logical
Wise
Conscientious
Reserved

After
all, we all have some secrets hidden in our minds. But our color choices can reveal a lot about us. So, if you want to know about someone, the first thing you should do is ask their favorite color combination. We hope you enjoyed our segment on favorite colors and personalities. /CNA.al

Lajmet e fundit nga