LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Today the solar eclipse will happen/ You can watch it at this hour

2022-10-25 09:51:00, Kuriozitete CNA

Today the solar eclipse will happen/ You can watch it at this hour

Today, October 25, a partial solar eclipse will occur and will be visible in the Northern Hemisphere, Africa, Asia and Europe, including our country, starting shortly after noon. The next solar eclipse that will be visible from our country will be in 2027.

Faza maksimale e eklipsit do të vërehet në Rusinë Qendrore dhe Siberinë Perëndimore, ku Hëna do të mbulojë rreth 85% të diskut diellor. Në Greqinë qendrore dhe Athinë kohëzgjatja e eklipsit do të jetë afërsisht 2 orë e 15 minuta. Ai do të nisë në orën 12:36, mbulimi maksimal i diskut diellor (pothuajse 38%, një përqindje që do të arrijë në 46% në kufirin verilindor të vendit) do të ndodhë në orën 13:43 dhe fenomeni do të përfundojë në 14:51.

Një eklips i pjesshëm ndodh kur Hëna vjen midis Tokës dhe Diellit, duke mbuluar vetëm një pjesë të yllit tonë. Edhe atëherë, eklipsi nuk mund të vëzhgohet në mënyrë të sigurt direkt me sy të lirë (ekziston rreziku i dëmtimit serioz), por përmes dylbive ose teleskopit me një filtër të veçantë diellor.

A total lunar eclipse will follow on November 7, which will be the last total eclipse of 2022. There will be four eclipses in 2023: a total solar eclipse on April 20, a lunar eclipse on May 5-6, an annular solar eclipse on October 14 and a partial lunar eclipse on October 28-29. /CNA.al

Lajmet e fundit nga