LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

BE nis hetimet ndaj Tik-Tok

2024-02-19 19:48:00, Kosova & Bota CNA

BE nis hetimet ndaj Tik-Tok

Është hetimi i dytë në një platformë të madhe në internet që kur Brukseli prezantoi Aktin e Shërbimeve Dixhitale (DSA), pasi synoi miliarderin e teknologjisë Elon Musk's X në dhjetor.

Brukseli është veçanërisht i shqetësuar se aplikacioni për ndarjen e videove në pronësi të ByteDance të Kinës mund të mos jetë duke bërë mjaftueshëm për të adresuar ndikimet negative tek të rinjtë.

Shqetësimet e Komisionit Evropian përfshijnë gjithashtu mjetet e verifikimit të moshës së TikTok, të cilat tha se "mund të mos jenë të arsyeshme, proporcionale dhe efektive".

Komisioni ka hapur procedura zyrtare për të vlerësuar nëse TikTok mund të ketë shkelur "transparencën e reklamave" dhe "qasjen në të dhënat për studiuesit".

Veprimi vjen pas analizimit të një raporti të vlerësimit të rrezikut nga TikTok dhe përgjigjeve të tij ndaj kërkesave të Brukselit për më shumë informacion rreth masave që platforma e ndarjes së videove ka marrë kundër përmbajtjes së paligjshme, mbrojtjes së të miturve dhe aksesit në të dhëna.

Hetimi zyrtar do të fokusohet në katër fusha: si TikTok vlerëson dhe zbut rreziqet sistematike; si kompania është në përputhje me mbrojtjen e privatësisë dhe sigurisë së të miturve; Masat e TikTok për ofrimin e një depoje "të besueshme" të reklamave dhe hapat e ndërmarrë për të rritur transparencën./ CNA

Lajmet e fundit nga