LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

The Transparency Board sets fuel prices/ Here's how much oil, gasoline and gas costs from today

2022-08-06 11:41:00, Ekonomi CNA

 

The Transparency Board sets fuel prices/ Here's how much oil, gasoline and
Illustrative photo

The Transparency Board on July 6, 2022, at the next meeting, decided:

The retail price of the gasoil by-product of the SSH EN 590 standard should be no more than 220 ALL/liter, while the wholesale price no more than 208 ALL/liter.
The retail price of the SSH EN standard gasoline by-product should be no more than 199 ALL/liter, while the wholesale price no more than 187 ALL/liter.

Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit gaz, të jetë 80 lekë/litri me pakicë dhe i shitjes me shumicë 68 lekë/litër për automjetet.
( Shënim: çmimi i shitjes për gazin e lëngshëm të automjeteve do të jetë çmimi i furnizimit në stacionet e furnizimit në pikat e karburanteve, ndërkohë që në pikat e tjera për konsumatorët familjarë dhe industrial çmimi nuk duhet të përfshijë akcizën).

Çmimet e caktuara nga Bordi do të hynë në fuqi sot datë 6 Korrik ora 18.00 p.m dhe do të jenë të vlefshme deri në mbledhjen e ardhshme të bordit ku do të pasqyrohen ndryshimet e çmimeve të shitjes.

Theksojmë se Bordi nuk cakton çmimet e naftës Bruto, por të gazoilit, benzinës dhe gazit të lëngshëm sipas standardeve të përcaktuara në Aktin Normativ. Bordi i përmbahet me përpikëmëri lëvizjes së bursës Plats të Mesdheut për gazoilin,benzinën, si dhe faturave zyrtare të operatoreve. Jo çdo lëvizje e bursës së naftës bruto reflektohet në të njëjtën kohë dhe në të njejtën masë në bursen e gazoilit dhe benzinës.
Bordi ka caktuar vetëm marzhet bruto maksimale për shitjen me shumicë dhe pakicë, me të cilat operatorët duhet të mbulojnë të gjitha shpenzimet operative.
Pra, vendimet që merr bordi dhe ndryshimi i çmimeve të shitjes lidhet vetem me ndryshimet në bursën Platz të mezdheut për gazoilin dhe benzinës, pra jo të bursës së naftës bruto, si dhe në lëvizjen e kursit të dollarit.
All other elements that form the price are fixed and the board does not make a decision on these.

We draw the attention of every wholesale and retail operator of oil by-products on the obligation to implement this decision.

In case of violations found by different operators, the suspension of the activity will be imposed.

We are constantly monitoring the progress of the stock exchanges, with the aim of responding as quickly as possible.

 

Lajmet e fundit nga