LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

E fundit!

x

Incinerators/Ministry: We are not aware of transactions that are not part of the scope of concession contracts

2022-08-02 20:21:00, Ekonomi CNA
Incinerators/Ministry: We are not aware of transactions that are not part of the
Illustrative photo

The Ministry of Infrastructure and Energy, through a press statement regarding the Fier incinerator, informs that the Contracting Authority cannot be aware of transactions that are not part of the scope of concession contracts.

Duke kundërshtuar akzuat e partive politike, kjo ministri, thotë se, Autoriteti Kontraktor nuk mund të ketë dijeni për huadhëniet, huamarrjet apo transaksione të tjera të kësaj natyre. Autoriteti Kontraktor jep miratim për transferimin e aksioneve gjatë kohëzgjatjes së kontratave koncesionare në fuqi, veprim që nuk ka ndodhur në këtë rast.

Njoftimi për shtyp :

"Në zbatim të kontratës Koncesionare “Për ndërtimin dhe administrimin e impiantit të trajtimit të mbetjeve urbane të Qarkut Fier”,  Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë në rolin e Autoritetit Kontraktor, ka detyrimin kontraktual të garantojë pagesën e kësteve të mbështetjes financiare sipas kushteve të kontratës, konkretisht pikës 5.4.3/d të saj, që parashikon se “Në çdo kohë gjatë afatit të kësaj kontrate, AK është i detyruar, të garantojë pagesën e kësteve të mbështetjes financiare sipas aneksit V bashkëlidur kësaj kontrate dhe të mos i ndërpresë ato përveçse në rastet e parashikuara nga dispozitat 10.9 ‘Braktisja’ dhe 11 ‘Zgjidhja e kontratës së koncensionit’ të kësaj kontrate. Garantimi i pagesës së kësteve është kusht thelbësor i kontratës”.

Me vendimin e datës 28.03.2022 të Gjykatës së Posaçme të Shkallës së Parë për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar, janë vendosur në sekuestro preventive shoqëritë koncesionare së bashku me pasuritë e luajtshme dhe të paluajshme, duke i kaluar në administrim të Agjencisë së Administrimit të Pasurive të Sekuestruara dhe Konfiskuara dhe duke caktuar dhe Administratorin e tyre.

Në vijim, Agjencia e Administrimit të Pasurive të Sekuestruara dhe Konfiskuara i ka kërkuar Ministrisë së Infrastrukturës dhe Energjisë të kryejë pagesat në përmbushje të detyrimeve kontraktuale. Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë, në përmbushje të detyrimeve të kontratës, kërkesës së Agjencisë së Administrimit të Pasurive të Sekuestruara dhe Konfiskuara, si dhe faturave të lëshuara prej Agjencisë, ka kryer pagesën e mbështetjes financiare për këstet mujore për muajt, prill, maj dhe qershor 2022.

Also in implementation of the contractual obligations, specifically Article 19, point 16.1 of the contract "Sanctions", the Ministry of Infrastructure and Energy, based on the data of the progress of the works from the Supervisor of Works, has imposed a penalty for non-compliance with the deadlines for handing over the object to the amount of 551,250 euros, a penalty which increases every day by 2250 euros/day.

In response to the accusations released today in the media by certain political parties, related to transactions that are not part of the scope of concession contracts, the Contracting Authority cannot have knowledge of lending, borrowing or other transactions of this nature. The Contracting Authority gives approval for the transfer of shares during the duration of the concession contracts in force, an action that did not happen in this case". /CNA.al

Lajmet e fundit nga