LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

E fundit!

x

Çmimet e larta "frenojnë" konsumin/ Bie volumi i mallrave në porte

28 Shtator 2022, 08:50, Ekonomi CNA

Çmimet e larta "frenojnë" konsumin/ Bie volumi i mallrave

Volumi i mallrave të transportuar me ajër është 161,7 tonë në muajin gusht 2022, duke u rritur me 4,9 %, në krahasim me gusht 2021. Volumi i mallrave të ngarkuara/shkarkuara në porte, në muajin gusht 2022 është 256,2 mijë tonë, duke u ulur me 40,5 %, krahasuar me gusht 2021.

Në muajin gusht 2022, volumi i mallrave të transportuara me hekurudhë është 1.588 mijë tonë-kilometër, duke u ulur me 3,9 %, krahasuar me gusht 2021.

Çmimet e larta "frenojnë" konsumin/ Bie volumi i mallrave

Në tetëmujorin e vitit 2022

Volumi i mallrave të transportuara me ajër është 1.294,9 tonë, duke u rritur me 0,3 %, krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit 2021. Volumi i mallrave të ngarkuara/shkarkuara në porte është 2.670,3 mijë tonë, duke u ulur me 17,6 %, krahasuar me tetëmujorin e vitit 2021. Volumi i mallrave të transportuar me hekurudhë është 13.278 mijë tonë-kilometër, duke u ulur me 27,4 %, krahasuar me tetëmujorin e vitit 2021.

Çmimet e larta "frenojnë" konsumin/ Bie volumi i mallrave

Numri i fluturimeve në gusht 2022 u rrit me 15,1 %, krahasuar me muajin gusht 2021. Numri i pasagjerëve që kanë udhëtuar me linja ajrore, në gusht 2022 është 692.805 pasagjerë, duke u rritur me 22,9 %, krahasuar me gusht 2021.

Në gusht 2022, numri i pasagjerëve që udhëtojnë me linjë detare është 440.626 pasagjerë. Krahasuar me gusht 2021, ky tregues është rritur me 43,2 %. Numri i pasagjerëve që udhëtojnë me linjë hekurudhore është 425 pasagjerë. Krahasuar me gusht 2021, ky tregues është ulur me 95,2 %. Në muajin gusht 2022, transporti ajror i pasagjerëve zë 61,1 % të transportit gjithsej.

Në tetëmujorin e vitit 2022

Numri i pasagjerëve që kanë udhëtuar me linja ajrore është 3.405.723 pasagjerë, duke u rritur me 95,2 %, krahasuar me tetëmujorin e vitit 2021. Numri i pasagjerëve që kanë udhëtuar me linjë detare 1.004.667 pasagjerë, duke u rritur me 59,1 %, krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit 2021. Numri i pasagjerëve që udhëtojnë me linjë hekurudhore është 9.821 pasagjerë, duke u ulur me 52,0 %, krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit 2021.

Çmimet e larta "frenojnë" konsumin/ Bie volumi i mallrave

Eksportet/importet e mallrave sipas mënyrës së transportit

Në gusht 2022, volumi i mallrave të tregtuara (eksport dhe import) është 762,0 mijë tonë ku 58,6 % e tyre u transportua me det. Në tetëmujorin e vitit 2022, volumi i mallrave të tregtuara (eksport dhe import) është 5.933,4 mijë tonë ku 54,4 % e tyre u transportua me det.

Eksportet e mallrave Në gusht 2022, volumi i mallrave të eksportuara me tokë zë 51,3 %, me det 48,4 %, me hekurudhë 0,2 % dhe 0,1 % janë eksportuar me ajër. Volumi i mallrave të eksportuara me det është rritur 10,4 % ndërsa është ulur volumi i mallrave eksportuar me tokë me 29,9 % dhe me ajër me 3,8 %, krahasuar me gusht 2021.

Çmimet e larta "frenojnë" konsumin/ Bie volumi i mallrave

Në tetëmujorin e vitit 2022, volumi i mallrave të eksportuara me tokë zë 54,3 % dhe me det 45,6 % dhe 0,1 % me hekurudhë. Volumi i mallrave të eksportuara me të tre mënyrat e transportit (det, hekurudhë, ajër) ka pësuar rritje, krahasuar me periudhën janar-gusht 2021, respektivisht, me det është rritur 6,4 %, me hekurudhë 89,8 %, me ajër 42,5 %, ndërsa është ulur me tokë me 14,9 %, krahasuar me të njëjtën periudhë referuese.

Çmimet e larta "frenojnë" konsumin/ Bie volumi i mallrave

Importet e mallrave në gusht 2022, volumi i mallrave të importuara me det zë 65,3 % dhe me tokë 33,4 % dhe të tjera 1,3 %. Volumi i mallrave të importuara me tokë në gusht 2022 është ulur me 10,1 % krahasuar me gusht 2021.

Çmimet e larta "frenojnë" konsumin/ Bie volumi i mallrave

Në tetëmujorin e vitit 2022, volumi i mallrave të importuara me det zë 61,6 %, me tokë 37,5 %, me hekurudhë 0,1% dhe të tjera 0,8 %. Volumi i mallrave të importuara me tokë është ulur me 8,2 %, krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit 2021./CNA.al

Çmimet e larta "frenojnë" konsumin/ Bie volumi i mallrave

Lajmet e fundit nga