LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Burri i noteres merr 550 Euro për leje kalimi false

28 Mars 2023, 21:27, Denoncim CNA

Burri i noteres merr 550 Euro për leje kalimi false

Kamera e fshehtë e emisionit “Stop” është ndalur në zyrën e noteres Anila Haxhiu. Një qytetar ka shkuar atje, për të bërë një leje kalimi për fëmijën për ta shoqëruar jashtë shtetit, pasi e ëma ndodhet në Rimini në Itali.

Fillimisht sekretarja e saj tregoi rrugën ligjore, për një leje kalimi për fëmijën. Pasi qytetari shpjegoi se e ëma e fëmijës nuk ndodhet në Shqipëri, sekretarja na drejtoi tek noterja Anila Haxhiu.

Sekretarja: Mirë! Si jeni? Ça kishe djali?

Qytetari: Doja të pyesja për një noteri!

Qytetari: Për të nxjerrë fëmijën jashtë shtetit.

Sekretarja: Atëherë, duhet një.. fëmija me kë do udhëtojë?

Qytetari: Me mua, se e kam nusen andej.

Sekretarja: E ke prokurën nga nusja?

Qytetari: Po prandaj erdha, të pyes ç’a duhet, që të më orientosh.

Sekretarja: Thuaj të bëjë një prokurë përpara noterit! Të nisi prokurën dhe në bazë të asaj bëhet deklarata.

Qytetari: Po tjetër ça duhet?

Sekretarja: Kaq! Mjet identifikimi i juaj edhe pasaporta e fëmijës. Ti do përcaktosh datën, duhet të kesh prokurë nga bashkëshortja jote, e cila do përkthehet në gjuhën shqipe dhe më pas pastaj, ti përcakton datën, se kur udhëton me fëmijën.

Qytetari: Po ajo është pa letra atje, apo s’ka nevojë,  s’ka lidhje?

Sekretarja: Atë s’e di unë, ku e di unë.

Qytetari: Të sjell ndonjë problem?

Sekretarja: Megjithatë eja, kur të jetë vetë noterja, të të sqarojë vetë noterja, mbase të….

Kjo e fundit, e drejtoi qytetarin tek bashkëshorti i saj, Ilirjan Ymeri.

Qytetari: Unë kam djalin, për të kaluar për leje kalimi, po nuk dija ça dokumentesh duheshin e situate kështu…

Anila Haxhiu: Po ku e ke gruan?

Anila Haxhiu: Po s’e bën dot, do ta bëjë që andej ajo patjetër.

Qytetari: S’e bën , se është pa letra ajo.

Anila Haxhiu: S’e bën dot (ncuq) me kufirin në asnjë mënyrë.

Qytetari: Po ajo po erdhi këtu, s’ikën dot më pastaj.

Anila Haxhiu: Pse do ikni të tërë bashkë?

Qytetari: S’ikën dot, se e ka thyer (Ditët) ajo.

Anila Haxhiu: S’i bën dot, po e ke sjellë djalin këtu ti?

Qytetari: Po djalin e kisha unë andej dhe e solla.

Anila Haxhiu: Në ça qyteti është ajo?

Anila Haxhiu: Vetëm të vejë Ilirjani, ndryshe nuk mund me kufirin, është bërë…

Qytetari: Po si do ta , se e kam këtu…

Anila Haxhiu: Po ja fol me Ilirjani (bashkëshorti i noteres)! Unë kështu gjallë vetëm pu, pu, pu…

Qytetari: Se dhe unë nuk dua të vë në siklet.

Anila Haxhiu: Po nuk e bën dot jo, se dua edhe ta bëra unë, do të bllokojë kufiri. Nuk bëhet jo!

Anila Haxhiu: Vetëm fol me Ilirjani. E di motra e di, shumë gabim, që e ke sjellë këtej djalin. Më lër numrin atje mua ju edhe të them unë!

Qytetari: Po s’i bëhet andej?

Anila Haxhiu: Jo se s’dua, nuk e bëj dot se jemi në monitorim online veprimet, që bëjmë.

Ilirjani kërkon 550 Euro nën dorë për leje kalimin e fëmijës, por personi në Itali duhet të firmosë në 4 fleta bosh në mënyrë, që prokura të bëhet.

Anila Haxhiu: O Ilir! Të do ky çuni.

Anila Haxhiu: S’e bëj dot unë.

Anila Haxhiu: Do çuni një fletë kalimi, që të vesh ti në Rimini.

Ilirjani, bashkëshorti i noteres: Në Rimini? Për ça i ke ti?

Qytetari: Ore unë dua të çoj çunin andej, se kam nusen atje! Ulemi pimë një kafe aty! Më sqaro si, qysh, tek…

Ilirjani, bashkëshorti i noteres: Do ta bëjmë kështu ne, të më kthejë përgjigje mua njëri, po kaloi ai. Më bëj një zile në telefon mua! Po kaloi ai nga Bari, do japësh vetëm ndonjë lek të vogël! Do të marr unë sot unë në telefon, se s’bën pasdite. Ik! Rri i qetë!

Qytetari: Ok! Faleminderit! Shumë faleminderit!

Ilirjani flet me një person dhe udhëzon qytetarin, se në cilin sportel të hyjë nën emrin e tij, të gjithçka të kalojë qetë.

Ilirjani, bashkëshorti i noteres: Hë, si quhet ai vendi?

Ilirjani, bashkëshorti i noteres: Pesara, Urbin, ku di unë, Pesara, Rubin…

Ilirjani, bashkëshorti i noteres: Pesara Rubin! E kështu e quajnë, di unë me atë…

Ilirjani, bashkëshorti i noteres: Rimini!  (Flet në telefon) Të kam njësh të kam, për ty do thyejmë traun e Doganës. Ta lëmë pasnesër! Jepi numrin!

Qytetari: Po, ky është avokat ky?

Ilirjani, bashkëshorti i noteres: Ore ça është, s’të duhet ty ça është!

Ilirjani, bashkëshorti i noteres: Mos e vrit mendjen! Jepi numrin ta marri dhe t’i thojë “jam porosi e Ilirjani”!

Ilirjani, bashkëshorti i noteres: Dhe do t’i thosh, “afrohu këtu tek mua, të marri, se s’dihet, a ka, a s’ka ky me vete! Të marri 4 fleta të bardha A4”!

Ilirjani, bashkëshorti i noteres: Fotokopjen e pasaportës! Fotokopje jo me celular, me foto! Fotokopjo, ta bëjë në kancelari fotokopjo! Rezervë blu e kur të jetë, që të jetë me atë, do firmosi në fund! E di vetë ai po, që t’ia thuash dhe ti!

Ilirjani, bashkëshorti i noteres: Një minutë! Një minutë e bëjmë këtu ne pastaj! Ajo do firmosi në kështu.., më kupton? Do firmosi në fletë të bardhë dhe e mbushim këtu ne pastaj dhe datën dhe orën, kur do ikësh! Mu këtu në fund! Ja një gisht lart nga fundi! Mu këtu, në krah të majtë gjithmonë! Emër mbiemër, firmë, emër, mbiemër, firmë! 4 copë! Dakord?

Qytetari: Më jep një çmim, sa vete e gjitha kjo?

Ilirjani, bashkëshorti i noteres: Sa thua ti?

Ilirjani, bashkëshorti i noteres: Ja, po e lë në dorë tënde!

Qytetari: Unë edhe 200 Euro të jap! Mirë më duket, hë burrë!

Ilirjani, bashkëshorti i noteres: Ne do ta lëmë 550-të!

Ilirjani, bashkëshorti i noteres: Euro!

Ilirjani, bashkëshorti i noteres: Të jesh shumë i kënaqur! Të thuash shumë faleminderit! Me gjithë taksat, me gjithë përkthim, me gjithë noterizim, të tëra!

Qytetari: Dhe unë pastaj kaloj e çoj pa problem, se nuk më thonë gjë pastaj?

Ilirjani, bashkëshorti i noteres: Ty të rruajnë leshtë!/tvklan

Lajmet e fundit nga