LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

E fundit!

x

7 mënyra si të zgjidhni problemet kur WhatsApp nuk funksionon

25 Shkurt 2022, 16:32, Tech CNA
7 mënyra si të zgjidhni problemet kur WhatsApp nuk funksionon

WhatsApp është një nga mjetet e komunikimit më të përdorura në botë. Aplikacioni ka më shumë se dy miliardë përdorues në të gjithë botën.

Por në disa raste kur hasni vështirësi dhe aplikacioni nuk funksionon ashtu siç duhet më poshtë do të gjeni disa mënyra se si të zgjidhni problemet.

WhatsApp mund të ketë fshirë llogarinë tuaj

Nëse përdorni rregullisht llogarinë tuaj WhatsApp, kjo ndoshta nuk është një problem për ju, por nëse nuk e keni hapur WhatsApp për një kohë, ia vlen të theksohet se shërbimi rezervon të drejtën të fshijë llogarinë tuaj pas 120 ditësh pasiviteti. Nëse llogaria juaj është fshirë, duhet të krijoni një të re.

Sigurohuni që të keni një lidhje të qëndrueshme me valë

Mund të keni probleme me lidhjen dhe përdorimin e WhatsApp nëse lidhja me valë e telefonit tuaj nuk funksionon siç duhet. Sigurohuni që të shihni një sinjal WiFi ose celular në statusin në krye të ekranit të telefonit dhe nëse keni dyshime, mund të provoni të përdorni një aplikacion tjetër që akseson internetin për t’u siguruar që lidhja juaj nuk është ajo që shkakton problem. Ndonjëherë, çaktivizimi dhe rindizja e internetit mund të zgjidhë një problem të lidhjes, rrëshqitni poshtë nga lart djathtas i ekranit për të parë Qendrën e Kontrollit në iPhone ose Cilësimet e Shpejta në Android dhe më pas trokitni lehtë mbi ikonën ” Modaliteti i aeroplanit”. Prisni një moment dhe trokitni sërish për ta aktivizuar përsëri pa tel.

Rinisni WhatsApp

Nëse aplikacioni WhatsApp nuk punon mirë, atëherë shpesh mund ta rregulloni problemin duke mbyllur aplikacionin dhe më pas duke e rifilluar. Ja se si të mbyllni një aplikacion në Android dhe të mbyllni një aplikacion në iOS . Pasi të mbyllni WhatsApp, rinisni atë dhe shikoni nëse problemi është rregulluar.

Kontrolloni për të parë nëse WhatsApp është i dëmtuar

WhatsApp është përgjithësisht një shërbim i besueshëm dhe rrallë duhet të shqetësoheni për të qenë jashtë linje. Herë pas here, megjithatë, çdo shërbim në internet ka një ndërprerje. Dëshironi të shihni nëse problemi është me WhatsApp, jo ju? Hapni faqen e statusit të WhatsApp në Downdetector , e cila do t’ju tregojë nëse ka një ndërprerje aktuale të shërbimit. Ju gjithashtu mund të kërkoni për “është WhatsApp down” në shfletuesin tuaj.

Rinisni telefonin tuaj

Ngjashëm me rinisjen e aplikacionit WhatsApp, mund të rinisni gjithashtu iPhone ose pajisjen tuaj Android për të parë nëse kjo e zgjidh problemin. Mund të fikni shumicën e pajisjeve Android duke shtypur dhe mbajtur butonin e energjisë për disa sekonda ? ose tërhiqni qendrën e kontrollit poshtë nga pjesa e sipërme e ekranit dhe gjeni ikonën e energjisë.

Sigurohuni që WhatsApp të jetë i përditësuar

Është një ide e mirë të siguroheni që telefoni juaj i mban automatikisht të përditësuara të gjitha aplikacionet tuaja. Por nëse nuk e keni përditësuar WhatsApp për një kohë, është e mundur që versioni juaj të vuajë nga një lloj gabimi ose papajtueshmërie që po bën që ai të mos funksionojë siç duhet. Ja se si të përditësoni WhatsApp manualisht në Android , dhe nëse keni një iPhone, procesi është i ngjashëm:

Pastroni cache-në tuaj

Së fundi, është e mundur që mund të ketë disa të dhëna të korruptuara në WhatsApp  ?cache? që po e pengon aplikacionin të funksionojë siç duhet, kështu që duhet të pastroni cache-in dhe të shihni nëse kjo e zgjidh problemin tuaj. Nëse jeni duke përdorur WhatsApp në një iPhone, nuk ka asnjë mënyrë për të pastruar thjesht cache. Në vend të kësaj, duhet të çinstaloni aplikacionin dhe më pas ta riinstaloni atë nga App Store. Nëse keni një pajisje Android, mund të pastroni cache-në pa çinstaluar WhatsApp:

Rinisni aplikacionin.

Nëse problemi vazhdon, ndiqni të njëjtat hapa dhe në vend të kësaj trokitni lehtë mbi ”  Pastro hapësirën ” . Kudjes, pastrimi i hapësirës ruajtëse të aplikacionit do të fshijë informacionin tuaj të hyrjes dhe të gjitha të dhënat e tjera të ruajtura nga aplikacioni./A.E-CNA.al

Lajmet e fundit nga