LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

E fundit!

x

Si të kontrolloni jetëgjatësinë e baterisë së iPhone tuaj në 3 hapa të thjeshtë

20 Shkurt 2022, 16:02, Tech CNA
Si të kontrolloni jetëgjatësinë e baterisë së

Është e vërtetë, bateria e iPhone-it tuaj degradohet me kalimin e kohës. Ndërsa iPhone juaj vjetërohet, bateria ngadalë humbet aftësinë e saj për të mbajtur energjinë dhe nuk do të mbajë gjatë karikim. Kjo është e pashmangshme, por Apple përfshin një mënyrë që ju të monitoroni shëndetin e baterisë tuaj, në mënyrë që të keni një tregues se kur mund t’ju duhet ta zëvendësoni atë.

Ja se si të kontrolloni shëndetin e baterisë së iPhone tuaj.

Si të kontrolloni shëndetin e baterisë së iPhone tuaj

Nëse keni një iPhone me iOS 11.3 ose më të ri, mund ta shihni shëndetin e baterisë tuaj te Cilësimet. Nëse keni një version të iOS që është më i vjetër, do t’ju duhet të përditësoni iPhone tuaj .

 

 

Faqja ?Battery Health? tregon kapacitetin e mbetur të baterisë së iPhone-it tuaj, mes ndarjeve të tjera të shëndetit të baterisë.

Sipas përshkrimit të Apple, Kapaciteti Maksimal i listuar është “një masë e kapacitetit të baterisë në krahasim me kohën kur ishte e re. Kapaciteti më i ulët mund të rezultojë në më pak orë përdorim midis karikimit.” Sa më afër të jetë pajisja juaj me 100%, aq më mirë.

Apple thotë se bateria e telefonit tuaj është “projektuar për të ruajtur deri në 80% të kapacitetit të saj origjinal pas 500 cikleve të plota të karikimit “, gjë që për shumicën e njerëzve kërkon rreth dy vjet përdorim. Në seksionin ?Peak Performance Capability? , do të shihni një shpjegim më të detajuar se si po funksionon bateria juaj.

Mesazhet e aftësisë së performancës maksimale

Këtu janë disa mesazhe të zakonshme që mund t’i shihni kur klikoni te seksioni i Kapacitetit të Performancës maksimale të menysë Bateria te Cilësimet.

Bateria juaj aktualisht po mbështet performancën normale maksimale. Kjo do të thotë që bateria juaj po punon normalisht dhe ka kapacitetin më të lartë të disponueshëm.

Softueri dhe hardueri dinamik i integruar do të ndihmojnë në kundërshtimin e ndikimeve të performancës që mund të vërehen ndërsa bateria e iPhone-it tuaj plaket kimikisht. Ndërsa bateria juaj vjetërohet, mund ta shihni këtë mesazh. Kjo do të thotë se bateria juaj ka filluar të degradohet, gjë që mund të ndikojë në performancën.

Ky iPhone ka përjetuar një mbyllje të papritur sepse bateria nuk ishte në gjendje të jepte fuqinë maksimale të nevojshme. Menaxhimi i performancës është aplikuar për të ndihmuar në parandalimin e përsëritjes së kësaj. Ky mesazh është një tregues që bateria juaj po shkakton probleme me iPhone tuaj dhe së shpejti mund të jetë koha për ta përmirësuar. Ka të ngjarë të shihni probleme të performancës, si kohë më të ngadalta të ngarkimit.

Shëndeti i baterisë suaj është degraduar ndjeshëm. iPhone do ta shfaqë këtë kur kapaciteti i baterisë është nën 80%, dhe kjo mund të ndikojë ndjeshëm në aftësinë e telefonit tuaj për të punuar normalisht. Nëse iPhone juaj është më i vjetër dhe nuk mund të përmirësohet në iOS 11.3, atëherë nuk mund të kontrolloni shëndetin e baterisë te “Cilësimet”. Sidoqoftë, mund t’i kërkoni Apple të kryejë një test diagnostikues në baterinë tuaj për ju. Ju mund ta bëni këtë duke vizituar një Apple Store ose duke folur me mbështetjen e klientit të Apple në internet ./A.E-CNA.al

Lajmet e fundit nga