LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

126 gjyqtarë dhe 82 prokurorë, “dëshmorë” në Vetting/ Më shumë të shkarkuar sesa të konfirmuar

30 Nëntor 2022, 13:32, Vetingu CNA

126 gjyqtarë dhe 82 prokurorë, “dëshmorë”

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit nga data 8 shkurt 2018 deri në datën 31 tetor 2022 ka dhënë 574 vendime.

225 vendime për konfirmimin në detyrë të 113 gjyqtarëve, 100 prokurorëve, 2 ish-inspektorëve në KLD, 1 inspektori në KLGJ dhe 9 ndihmësve/këshilltarë ligjorë;

212 vendime janë dhënë për shkarkimin nga detyra të 126 gjyqtarëve, 82 prokurorëve, 1 inspektori në ILD, 1 inspektori në KLGJ dhe 2 ndihmësve ligjorë.

87 vendime janë dhënë për ndërprerje të procesit për 55 gjyqtarë, 21 prokurorë, 2 ish-inspektorëve në KLD dhe 8 ndihmësve ligjorë + 1 ish-prokurori (Neni G iAneksit të Kushtetutës).

 8 vendime janë dhënë për pushimin e procesit për 3 gjyqtarë, 1 prokuror dhe 4 ndihmës ligjorë në Gjykatën e Lartë (Neni 56 i Ligjit nr. 84/2016).

38 vendime për përfundimin e procesit pa një vendim përfundimtar për 23 gjyqtarë, 13 prokurorë, 1 ish- Kryeinspektor të KLD-së dhe 1 ishInspektor të ILD-së (Neni 95 i Kodit të Procedurave Administrative dhe Neni 64 i Ligjit nr. 96/2016).

Ndërsa 4 vendime janë dhënë për pezullimin nga detyra të 3 prokurorëve dhe 1 ndihmëse ligjore./CNA.al

Lajmet e fundit nga