LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

"Meta" njofton valën e tretë të pushimeve nga puna në tre muaj  

27 Maj 2023, 15:50, Tech CNA

"Meta" njofton valën e tretë të pushimeve nga puna

Meta njoftoi në nëntor 2022 se do të fillonte pushimet nga puna, me valën e parë që fillon në mars dhe një tjetër në prill. 

Tani, ajo kan njoftuar pushimin nga puna të disa mijëra punëtorë të tjerë. 

Ndonëse nuk është bërë e ditur numri i saktë i punonjësve të pushuar nga puna, ne e dimë se janë hequr nga puna persona të cilët punonin në sektorin  e marketingut dhe komunikimit, rreth 20% e fuqisë punëtore në vend.

Meta nuk pranoi të komentojë për pushimet nga puna.

Zuckerberg e ka karakterizuar vitin 2023 si një “ vit përfitimi ” për Metën dhe ka thënë se dëshiron të krijojë një strukturë më të thjeshtë menaxhimi për kompaninë.

Vazhdoj të besoj se ngadalësimi i punësimeve, thjeshtimi i strukturës së menaxhimit, rritja e përqindjes së kompanisë që është teknike dhe prioritizimi i rreptë i projekteve do të përmirësojë shpejtësinë dhe cilësinë e punës sonë.
Deklaratat "diplomatike" të Zuckerberg përkthehen në një numër total pushimesh nga puna që arrin në 21,000 që nga nëntori i kaluar. 

Megjithëse trendi i pushimeve nga puna është i përhapur në të gjithë industrinë e teknologjisë me Google, Amazon, Microsoft dhe shumë të tjerë që bëjnë heqje masive të punëtorëve, vlen të përmendet se Meta ka deri tani numrin më të madh të pushimeve nga puna në industri./ Përshtatur nga CNA.al

08:25 Tech

Art nga robotët

Me ndihmën e algoritmeve dhe të inteligjencës artificiale ...

Lajmet e fundit nga