LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

List/ Happiest countries in the world for 2023

2023-03-20 07:56:00, Kuriozitete CNA
List/ Happiest countries in the world for 2023
Illustrative photo

There is reason for optimism in the latest report on world happiness. According to the report, kindness is about 25% higher than it was before the pandemic.

Global happiness has not been hit in the three years of the Covid-19 pandemic. Estimates from 2020 to 2022 have been "remarkably resilient," the report says, with global averages essentially in line with the three years before the pandemic.

Raporti, i cili është një botim i Rrjetit të Zgjidhjeve të Zhvillimit të Qëndrueshëm të OKB-së, bazohet në të dhënat e sondazheve globale nga njerëz në më shumë se 150 vende. Vendet renditen sipas lumturisë bazuar në vlerësimet mesatare të jetës së tyre gjatë tre viteve të mëparshme, në këtë rast 2020-2022.

Raporti identifikon kombet më të lumtura, plus faktorët që priren të çojnë në lumturi më të madhe.

Për të gjashtin vit radhazi, Finlanda është vendi më i lumtur në botë, sipas renditjes së Raportit të Lumturisë Botërore bazuar kryesisht në vlerësimet e jetës nga Sondazhi Botëror i Gallup.

Vendi nordik dhe fqinjët e tij, Danimarka, Islanda, Suedia dhe Norvegjia të gjithë renditen shumë mirë në masat që përdor raporti për të shpjeguar gjetjet e tij: jetëgjatësia e shëndetshme, PBB për frymë, mbështetje sociale, korrupsion i ulët, bujari në një komunitet ku njerëzit kujdesen për njëri-tjetrin dhe lirinë për të marrë vendime kyçe të jetës.

Izraeli ngjitet në vendin e katërt këtë vit nga renditja e tij në vend të 9 vitin e kaluar. Holanda në vendin e 5 Zvicra renditet e 8,  Luksemburgu në vendin e 9 dhe Zelandën e Re në vendin e 10.  

Më pas renditen Australia (Nr. 12), Kanadaja (Nr. 13), Irlanda (Nr. 14), Shtetet e Bashkuara (Nr. 15) dhe Mbretëria e Bashkuar (Nr. 19) hynë të gjitha në top 20.

Vendet më të lumtura në botë për vitin 2023

1. Finlanda

 

2. Danimarka

 

3. Islanda

 

4. Izraeli

 

5. Holanda

 

6. Suedia

 

7. Norvegjia

 

8. Zvicra

 

9. Luksemburgu

 

10. New Zealand

 

11. Austria

 

12. Australia

 

13. Canada

 

14. Ireland

 

15. United States

 

16. Germany

 

17. Belgium

 

18. Czech Republic

 

19. United Kingdom

 

20. Lithuania

Lajmet e fundit nga