LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Culture speaks through people who produce/ The two British writers promote their two books in Tirana

2022-12-03 21:40:00, Kulturë Kastriot FRASHËRI
Culture speaks through people who produce/ The two British writers promote their
Promotion of Books in Tirana by two British authors

Two British writers who have been living in Pristina for years, Robert Wlton and Elizabeth Gown, have promoted their two books in Tirana.

The book "No Man's Lands: eight extraordinary women in Balkan history" is a collection of essays by both authors. They in this book tell the stories of eight pioneers as individuals, chosen one for each country of the region, and thus it seems that they are illuminating the experience of women in their time as well as the ongoing challenges for our society.

Ndërsa libri tjetër "Bolsheviks at the Ballet" është argëtimi me i ri në serinë ‘Xhentëlmeni aventurier’ të romaneve historike, plot me mistere dhe humor.

Përtej veprimtarisë së tyre letrare gjej rastin të theksoj se puna e dy miqve tanë britanikë nuk shtrihet vetëm në krijimtarinë letrare, por edhe në promovimin e kulturës dhe trashëgimisë sonë kombëtare, si dhe në mbështetjen e njerëzve në nevojë.

Vetë angazhimi i gjatë i zonjës Gowing duke themeluar një organizate humanitare  "TheideaPartnerShip" në Kosovë flet qartë për një dashuri të madhe dhe pa kushte ashtu si dhe Roberti ndaj shqiptarëve për të cilën ne duhet tu jemi mirenjohës përjetë.

Kjo nuk është hera e parë që të dy personalitetet britanike, zonja Gowing dhe zoti Wilton futen në një sipërmarrje të tillë që tejkalon botën e letrave, si një letërsi e mirëfilltë, por edhe si një shërbim i shquar ndaj albanologjisë.

Ndërsa festojmë me respekt 100 vjetorin e vendosjeve të marrëdhënieve diplomatike ndërmjet Shqipërisë dhe Mbretërisë së Bashkuar nuk mund të mos ndihemi krenarë për urat e vendosura të miqësisë dhe prezencën britanike në Shqipëri.

Today's promotion in Tirana clearly proves once again that our cross-cultural links between the United Kingdom and Albania in an environment where culture speaks through books and people who produce history and culture once again show that ancient and consolidated tradition of British travelers beginning with Edward Leer, Byron, ME Durham, Elizabeth Carnavon, Aubery Herbert, Margaret Hasluck etc., to come to our day with others like Elizabeth and Robert, Michael J Gunn, etc. The tradition continues!

Lajmet e fundit nga