
'Shkodra International Food Event'/ Spahia: Unique experience! Presenting the biggest names of Italian cuisine
In Shkodra, the grand event "Shkodra International Foo...
To promote tourism and the city's resources, Shkodra is holding a gastronomy fair these days, which has attracted a lot of attention.
The mayor of the municipality, Bardh Spahia, said in "Radarin Informative" that the event had echoes in Italy as well and called on the citizens to join the celebration that follows tomorrow.
“Sot është dita e dytë e një iniciative të madhe që synon të promovojë resurset e Shkodrës sidomos në fushën e gastronomisë. Ne kemi zgjedhur këtë mënyrë për të promovuar resurset tona që janë të shumta. Nga ato të malit, liqenit, detit që e bëjnë Shkodrën të jetë në listën e vendeve të preferuara.
Dita e parë ka qenë dje dhe ka qenë një prezantim i 5 prej shefave të rinj, kemi dashur t’i promovojmë nëpërmjet prezsanitmit të një pjate të veçantë me produktet e territorit tonë.
Eventi realizohet në Shkodër por ka pasur një eko të madhe edhe në Itali dhe ka pasur një promovim të resurseve të Shkodrës dhe është kthyer në eveniment ndërkombëtar.
Ishte një prezantim i jashtëzakonshëm që mori vlerësim edhe nga autoritetet të mëdha të gastronomisë italiane dhe botërore dhe zgjoi interesin e publikut të gjerë.
Ne i bëjmë thirrje të na bashkohen në këtë festë të kulinarisë. Është një festë që ndërthuret me gatimet e territorit tonë, por edhe me prezencën e artistëve tanë që do jenë pjesë e disa minikoncerteve në disa pika të qytetit. Është mënyra më e mirë për të promovuar resurset që ka territori i Shkodrës”, tha Spahia.
Ai shtoi gjithashtu se janë gjithnjë e më të shumtë turistët e huaj që zgjedhin Shkodrën, por tha se duhet bërë më shumë për promovimin. Për Bardhin, kjo verë pritet të tejkalojë 200 mijë turistë në Shkodër.
“Në fakt Shkodra ka kapacitete dhe mundësi të jashtëzakonshme akoma shumë për t’i shfrytëzuar. Turizmi ka pasur rritje nga vitit në vit. Janë gjithnjë e më shumë të huajt që zgjedhin Shkodrën, por ka akoma për të bërë në këtë drejtim, duhet të përmirësojmë promovimin e bukurive tona.
Velipoja ka prurjet më të mëdha. Për të vazhduar me turizmin në Shkodër dhe pa dyshim turizmin malor i cili ka njohur rritje gjatë viteve të fundit. Këtë vit ne presim ta tejkalojmë numrin 200 mijë turistë në sezonin e verës. Shifrat flasin pozitivisht. Po fokusohemi te rritja e kapaciteteve, infrastruktura dhe promovimi”, tha ai.
Sa i përket turizmit malor, Bardhi tha se ai frekuentohet nga turistët shqiptarë por edhe turistë nga Gjermania, Polonia etj.
“Ka nga shqiptarët ka edhe nga të huajt. Pa dyshim vazhdojnë të jenë në vend të parë turistët nga viset shiptare, por janë të ndjekur nga tuiristët nga Gjermania, Austria, Çekia dhe Polonia. Janë më të prirur të eksplorojnë zonat malore. Shiroka frekuentohet më shumë nga shkodranët dhe turistët e vendeve fqinje”, u shpreh Spahia.
Kryebashkiaku u ndal edhe tek rritja e çmimeve që pa dyshim ka prekur edhe Shkodrën, por sipas tij nuk ka pasur akuzime.
“Ka një rritje çmimesh siç është edhe logjike nga ndryshimet që kanë pasur çmimet e provdukteve baze, ndikuar nga rritja e çminit të naftës.
Por nga ana tjetër duhet ta theksoj se bizneset shkodrane janë treguar relativisht të kujdesshme. Deri tani nuk kemi konstatuar abuzime të mëdha në këtëv aspekt. Uroj të respektojmë disa norma që mos të abuzohet, të ngjallim interesin e turistëve”, tha Spahia.
Ai njoftoi edhe për evente të tjera në qytet dhe shprehu bindjen se numri i vizitorëve do të rritet në vijim.
"So far the numbers speak clearly. There is an increasing number of tourists, especially during this event. There was a complete exhaustion of all capacities.
I believe that even in the coming days when the emigrants return, we will have an increase in tourists.
There is a close cooperation with the operators of the neighboring countries, it should be improved so that we get the maximum of this type of cooperation, tourism should not know borders.
There are several organizations. We have a package with what we call summer concerts. We engaged some of the most popular national groups and not only in order to create the right atmosphere", concluded Spahia./CNA.al
In Shkodra, the grand event "Shkodra International Foo...
The well-known book "Onufri" has just released the newest no...
Archaeological research has expanded in many areas in ...
The well-known Albanian comedian Xhevahir Zeneli has b...
The Italian director, Laura Fatini, has brought togeth...
The well-known conductor Sirri Rroji has passed away t...
Mars, since Mars dances the Waltz, is the title of the new...
Albanian soprano Ermonela Jaho seems not to be having ...
Pogradec, the lake town of the southeast, is turning e...
Driving, no more from the chosen topic than from the n...
The founder of the Austrian Albanian archeology and mu...
In an interview, the well-known composer Limos Dizdari...
After a long battle with the disease, the well-known d...
Today, the well-known director, Vjosa Berisha, has pas...
Luan Rama published in a post on his page on social networ...
Ende nuk e besoj që ai nuk jeton më.Se pati aq gjallër...
Pandeli Pasko Kuteli, the son of the famous Albanian w...
In the premises of the Academy of Sciences, a scientific c...
Two years after the death of the historian, politician...
Former Prime Minister and scholar Aleksandër Meksi ann...
Në 6 Maj 2022 “Stop” ishte në Kavajë ku trajtoi problemin ...
Mehdi Behluli from Manza in Durrës in 2013 received a loan...
Fiks Fare këtë të mërkurë ngriti shqetësimin e banorëve të...
Geni Rapi, nga Piluri i Devollit, kërkon ndihmën e emision...
The head of the High Council of Prosecution, Alfred Balla,...
Harta e re gjyqësore është një arritje e viti 2022, sipas ...
Procesi i rivlerësimit për gjyqtarët dhe prokurorët po lë ...
Kunata e Mirel Mërtirit të inceneratorëve, Mariola Mër...
A person was caught by the police in a restaurant, in the ...
SPAK ka kërkuar dënimin me 1 vit burg të kryebashkiakut të...
Several images have circulated on social networks, sho...
Investigative journalist Artan Hoxha has spoken again abou...
According to a study from the University of Utah in th...
The low baric values that dominate the Western Balkans w...
Abdyl Sinani, a food safety expert, said on the Good Morni...
Masat ajrore të qëndrueshme por të ftohta do të diktojnë k...
A report published by an Israeli organization shows th...
The United States and the Philippines announced plans on T...
Theoretically everything could have developed differen...
Më 24 shkurt, do të shënohet përvjetori i parë i luftës në...
Today, the analyst Aleksandër Çipa congratulated the maste...
Ismail Kadare, the master of the Albanian pen, turns 86 to...
“Decanter”, një nga mediat kryesore të verës në botë e...
Aktori Sejfulla Myftari, i njohur si “Cekja”, feston s...
Bordi i Transparencës ka publikuar vendimet e reja. Sipas...
Gratë në Gjermani ende marrin rroga mesatarisht më të ...
Today, February 2, 2023, the US dollar is bought at 105.3 ...
Këshilli Mbikëqyrës i Bankës së Shqipërisë vendosi në mble...