LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

"Churches of Albania-History, Architecture" / Published the work of Alexander Meks

2022-06-14 14:47:00, Kulturë CNA
"Churches of Albania-History, Architecture" / Published the work of
Alexander Meksi

Former Prime Minister and scholar Aleksandër Meksi announces that the work "Churches of Albania - History, Architecture, IV-XV centuries" has been published.

In a post on social networks, Meksi writes that the paper aims to get a better and more complete knowledge of those interested in the heritage and history of these centuries, even with the latest data.

Finally, my work "Churches of Albania - History, Architecture, IV-XV centuries" was published, Published by "Plejad".

Është një paraqitje e ndërtimeve të kultit të krishterë që ruhen në territorin e sotëm të Shqipërisë përfshirë dhe ato të dala nga germimet arkeologjike mbështetur edhe në studimet e historianeve të arkitekturës dhe arkeologëve vendas e te huaj, me synimin e nje njohje më të mirë e më të plotë nga të interesuarit për trashëgimine dhe historinë e këtyre shekujve edhe me të dhënat më të fundit. Libri ka 625 faqe dhe 450 ilustrime (foto e vizatime) dhe është paisur dhe me një përmbledhje në gjuhën angleze dhe diçiturat e ilustrimeve po ne anglisht. Ndihem mi?enjohës ndaj kolegëve qe më ndihmuan me literature, ilustrime e sugjerime e vërejtje. Libri është rezultat i thuajse 60 viteve pune në këtë fushe.”-shkruan Meksi.

Let us remember here that Aleksandër Meksi is a researcher, restorer of medieval architectural monuments (mainly churches and mosques) and was the Prime Minister of the Albanian state./ CNA.al

"Churches of Albania-History, Architecture" / Published the work of

Lajmet e fundit nga