LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Jail for adultery/ This is the country that is criminalizing extramarital sex

2022-12-02 20:47:00, Kosova & Bota CNA
Jail for adultery/ This is the country that is criminalizing extramarital sex
Illustrative Photo

Indonesia's parliament is expected to pass a new criminal law this month that will make sex outside marriage punishable by up to a year in prison.

Bambang Wuryanto, a politician involved in the draft, said the code could be approved as early as next week.

The law, if passed, will apply to both Indonesian citizens and foreigners.

Punishment for adultery can only take effect if there are parties who complain to the authorities.

Për ata që janë të martuar, pala që ka të drejtë të ankohet është burri ose gruaja e autorit.

Ligji gjithashtu lejon që prindërit e personave të pamartuar t'i denoncojnë për marrëdhënie seksuale.

Gjithashtu do të ndalohet bashkëjetesa para martesës dhe të dënuarit mund të dënohen me gjashtë muaj burg.

Grupet e biznesit kanë shprehur shqetësimin për dëmin që rregullat mund t'i bëjnë imazhit të Indonezisë si destinacion pushimesh dhe investimesh, sipas Reuters.

Shinta Widjaja Sukamdani, nënkryetar i Shoqatës së Punëdhënësve të Indonezisë (APINDO), tha: "Për sektorin e biznesit, zbatimi i këtij ligji zakonor do të krijojë pasiguri ligjore dhe do t'i bëjë investitorët të rishqyrtojnë investimin në Indonezi."

Kujtojmë se drafti i mëparshëm i kodit ishte caktuar të miratohej në vitin 2019, por shkaktoi protesta mbarëkombëtare me dhjetëra mijëra pjesëmarrës në demonstrata.
Shumë, duke përfshirë studentë, dolën në rrugë në qytete anembanë
Indonezisë me përplasjet kryesore që u zhvilluan në kryeqytetin Xhakarta./CNA.al Burimi: BBC

Lajmet e fundit nga