SHISH report / Albanian drug traffickers have "increased" have direct contacts with manufacturers

2022-06-25 17:45:00, Aktualitet CNA
SHISH report / Albanian drug traffickers have "increased" have direct
Illustrative photo

Drug trafficking is marking more and more scope in our country. But for the Albanian groups that deal with this traffic, it seems that they have not only remained part of the second hand, but have become leaders of organizations by strengthening their positions and growing.

The SHISH report for 2021 states that "members of Albanian drug trafficking groups have established direct contacts with direct drug producers, gaining" mutual trust ""

Sipas raportit të SHISH, “kundërvënia ndaj aktivitetit të grupeve kriminale në përgjithësi, dhe atyre të përfshira në trafikun e lëndëve narkotike në veçanti, është rritur ndjeshëm si brenda dhe jashtë vendit. Megjithatë, pavarësisht rezultateve domethënëse, kundërvënia ndaj trafikimit të lëndëve narkotike mbetet sfidë e rëndësishme, për shkak të evoluimit të mënyrave të operimit të tyre pas goditjeve”.

Për SHISH, faktorë nxitës dhe tërheqës të aktivitetit kriminal në vend dhe rajon mbeten: anëtarët e tyre të pozicionuar tashmë në vendet e origjinës ku prodhohen lëndët narkotike; lidhjet me rrjete kriminale ndërkombëtare dhe rajonale; realizimi i kërkesave paraprake apo marrëveshjeve të shtyra në kohë për shkak të kufizimeve nga pandemia; mbulimi i kostove të shkaktuara nga sekuestrimet dhe arrestimet.

The report also states that the cultivation of narcotic plants of the type cannabis sativa has continued with the relocation of areas and the evolution of ways intertwined in open and closed environments. /CNA.al

Lajmet e fundit nga