"They brought me a new doctor, from the tribe of these justice, to operate as the first" / Edvin Prifti tells the shocking story

2022-06-25 14:29:00, Aktualitet CNA

"They brought me a new doctor, from the tribe of these justice, to operate

The Special Court of Appeals decided yesterday to leave in force the suspension of doctor Edvin Prifti, until February 2023.

Meanwhile, today through a post on social networks, the cardiac surgeon reveals for the first time a case that happened to him at work, as head of Cardiac Surgery at QSUT, showing that they had sent with "insistence and directive" a young doctor who to work with him, but to operate as the first.

The doctor states that he had objected, as the lives of the patients were endangered.

“Edhe mua më kërkohet me insistim dhe direktivë që një mjek i ri me mesatare që linte për të dëshiruar, nga ata të fisit revolucionar kushëriro-tribal të sistemit të drejtësisë, packa aftësive teorike dhe praktike të kufizuara, të operonte si i parë pasi duhej të ngrihej emri i tij në kurriz të pacientëve që na kishin mirëbesuar jetën”, shkruan mjeku Prifti.

Mjeku tregon se përgjigja e tij kishte qenë jo.

Ai e sjell këtë histori teksa ndan një dokumentar për mjekun Ali Spahia, i cili u persekutua sepse në vend të tij donin të çonin një nip të Byrosë Politike.

Edvin Prifti: Histori të ngjashme dhe pse afër një shekull më vonë

Me kishte shpëtuar ky dokumentar të cilin e gjeni më poshtë për viganet e mjekësise shqiptare dr Ali Spahiu dhe dr Fadil Spahija. Emrat e tyre pak përmenden sot por kjo është semundja e përgjithshme e këtij kombi, e cila ka të bëjë me amnezine ose harresën dhe mungesën e memories. Kalvari i jetës së tyre ishte i jashtëzakonshem me burgje dhe internime dhe ndërkohe ishin dy yjet e mjekësise shqiptare të kohes. E gjitha filloi pasi në vend të dr. Ali Spahisë duhet të punësohej nipi i Byrosë Politike i cili nuk dinte ABC e mjekësisë dhe dr. Fadil Spahija e përshkruan këtë në formën e një anekdote në intervisten e tij.

Pa dashur aspak të krahasoj veten me këta titanë të mendimit dhe profesionit, 70 vjet më pas, në detyren time si shef i kardiokirurgjisë në QSUT, pasi me sakrifica dhe punë të përkushtuar ne bëmë të mundur që mijerat e shqiptarëve që kishin të vetmen zgjidhje të shkonin në Turqi për tu operuar nga zemra, të operoheshin në Tiranë. Edhe mua më kërkohet me insistim dhe direktivë që një mjek i ri me mesatare që linte për të dëshiruar, nga ata të fisit revolucionar kushëriro-tribal të sistemit të drejtësisë, packa aftësive teorike dhe praktike të kufizuara, të operonte si i parë pasi duhej të ngrihej emri i tij në kurriz të pacienteve që na kishin mirëbesuar jetën.

Despite wanting to give him the opportunity like all my staff, my answer was no as the process requires training, responsibility and sacrifice, and the consequence for me was similar to that of great doctors. Maybe they inadvertently made my life compare to theirs! Is it obvious how far our society has come ?!

Before an intellectual is killed he must be lynched, slandered, slandered, the plot of the intrigue must be woven to make it look real, the intellectual must symbolize the heretic who then burns in flames, which the memoryless crowd "gives" to service of his redemption (prof. ALESSANDRO ORSINI). / CNA.al

"They brought me a new doctor, from the tribe of these justice, to operate

Lajmet e fundit nga