LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Faktet e reja/ Pronarët e inceneratorëve sigurojnë 41 milionë euro nga biznesi i dherave, zbërthehet marrëveshja

1 Nëntor 2023, 14:02, Aktualitet CNA

Faktet e reja/ Pronarët e inceneratorëve sigurojnë 41

Ish-deputeti dhe anëtari i kryesisë së PD-së, Belind Këlliçi, ka vijuar më tej me denoncimet për aferën e inceneratorëve.

Këlliçi, në një deklaratë për mediat, ka treguar detaje nga marrëveshja e nënshkruar në datën 18 tetor 2018 nga katër palë: Inceneratorit fantazmë, Policisë Bashkiake, Drejtorisë së Përgjithshme të Punëve Publike të Bashkisë Tiranë dhe Inspektoratit shtetëror të mjedisit.

Sipas fakteve të prezantuara nga Këlliçi, përmes kësaj marrëveshjeje, pronarët e inceneratorit të Tiranës, sigurojnë 41 milionë euro nga biznesi monopol i dherave, i cili nuk përfshihet si e ardhur në kontratën koncensionare, të dakordësuar dhe firmosur në mars të vitit 2018 nga vetë Erion Veliaj.

Sot po publikojmë të tjera fakte dhe prova se si i gjithë aparati i bashkisë së drejtuar nga Erion Veliaj, është vënë në shërbim të inceneratorit fantazmë të Tiranës, këtë herë përmes biznesit të dherave.

Një vit pas nënshkrimit të kontratës korruptive për inceneratorin e Tiranës, në datën 18 tetor 2018, është nënshkruar një marrëveshje bashkëpunimi mes katër palëve: Inceneratorit fantazmë, Policisë Bashkiake, Drejtorisë së Përgjithshme të Punëve Publike të Bashkisë Tiranë dhe Inspektoratit shtetëror të mjedisit.

Kjo marrëveshje, siç do ta zbërthejmë më poshtë, ka si synim vënien nën kontroll të ndërtuesve, favorizimin e miqve të kryetarit të bashkisë, si dhe vënien e administratës së Bashkisë Tiranë në dispozicion të biznesit korruptiv të dherave.

Vetëm përmes kësaj marrëveshjeje, pronarët e inceneratorit fantazmë të Tiranës, sigurojnë 41 milionë euro nga biznesi monopol i dherave, i cili nuk përfshihet si e ardhur në kontratën koncensionare, të dakordësuar dhe firmosur në mars të vitit 2018 nga vetë Erion Veliaj.

Dua t’i ritheksoj edhe një herë palët në marrëveshje:

1.   Inceneratori fantazmë i Tiranës;

2.   Policia Bashkiake e Tiranës;

3.   Drejtori i Bashkisë Tiranë, Taulant Tusha;

4.   Inspektorati i Mjedisit Tiranë.

E para, si ka mundësi që Taulant Tusha figuron si institucion më vete, me të drejtën për të lidhur marrëveshje në emër të bashkisë, në shërbim të inceneratorit fantazmë? A mund ta kuptojë njeri, se si një drejtori në organigramën e Bashkisë Tiranë, mundet të lidhë marrëveshje si entitet më vete?

Çfarë tagri special ka Taulant Tusha në këtë rast? Apo kjo ka qenë marrëveshja e heshtur, në të cilën duket qartë se burgun e Veliajt, e ka pranuar me dëshirë ky drejtor, që ditën që firmosi miratimin e koncensionit në shkelje të ligjit.

E dyta, si ka mundësi që Inspektorati i Mjedisit, që ka për detyrë të kontrollojë dhe monitorojë aktivitetin e Inceneratorit të Tiranës, vihet në shërbim të tij?

Marrëveshja ka pasur si qëllim vënien e enteve shtetërore kontrolluese në shërbim dhe dispozicion të bandës së inceneratorëve. Siç do ta dëshmojmë më poshtë, një fuqi të tillë e ka vetëm kryebashkiaku i Tiranës”, tha Këlliçi./ CNA

Faktet e reja/ Pronarët e inceneratorëve sigurojnë 41

Faktet e reja/ Pronarët e inceneratorëve sigurojnë 41

Faktet e reja/ Pronarët e inceneratorëve sigurojnë 41

Faktet e reja/ Pronarët e inceneratorëve sigurojnë 41

Faktet e reja/ Pronarët e inceneratorëve sigurojnë 41

Faktet e reja/ Pronarët e inceneratorëve sigurojnë 41

 

 

Lajmet e fundit nga