LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

100-Vjet Gjykata Ndërkombëtare e Arbitrazhit të ICC/ Avokat Frashëri, pjesë e nisjes së festimeve

19 Janar 2023, 17:27, Aktualitet CNA
100-Vjet Gjykata Ndërkombëtare e Arbitrazhit të ICC/ Avokat
Gjykata Ndërkombëtare e Arbitrazhit të ICC

Avokat Kastriot Frashëri ftohet të marë pjesë në nisjen e festimeve të 100-vjetorit të Gjykatës Ndërkombëtare të Arbitrazhit të ICC

Sot nis kremtimi i 100-vjetorit të themelimit të Gjykatës Ndërkombëtare të Arbitrazhit të ICC. Me këtë rast Studio e Avokatisë “Frashëri Law Firm” do të marë pjesë në nisjen e programit njëvjeçar të festimeve të 100-vjetorit të Gjykatës Ndërkombëtare të Arbitrazhit të ICC (ICC International Court of Arbitration).

Në një letër dërguar nga organizatorët e këtij eventi të rëndësishëm ndërkombëtar drejtuar zotit Frashëri, vihet në dukje: “I dashur Kastriot, Ju lutemi bashkohuni me ne online për nisjen e njëqindvjetorit të Gjykatës Ndërkombëtare të Arbitrazhit të ICC.

19 janari 2023 shënon 100 vjet nga dita e themelimit të Gjykatës Ndërkombëtare të Arbitrazhit të ICC. Për të festuar këtë moment historik, ICC do të fillojë të transmetojë një ngjarje të posaçme të lançimit të njëqindvjetorit të Gjykatës Ndërkombëtare të Arbitrazhit të ICC”.

Për nder të këtij rasti, Dhoma Ndërkombëtare e Tregtisë - International Chamber of Commerce (ICC) shpalli sot një Deklaratë të rëndësishme për Parandalimin dhe Zgjidhjen e Mosmarrëveshjeve, duke përcaktuar vizionin dhe parimet e saj udhëzuese për të formësuar të ardhmen e zgjidhjes së mosmarrëveshjeve.

Sekretari i Përgjithshëm i ICC-së, John W. H. Denton AO, Presidente e Gjykatës së ICC-së, Claudia Salomon, Sekretari i Përgjithshëm i Gjykatës së ICC-së, Alexander G. Fessas dhe Avokati Menaxhues i ICC-së, z. Ziva Filipic, ishin personalitetet e këtij institucioni të rëndësishëm ndërkombëtar që adresuan mesazhet e tyre tek të ftuarit.

100-Vjet Gjykata Ndërkombëtare e Arbitrazhit të ICC/ Avokat
Avokat Kastriot Frashëri

Kjo ngjarje shënon edhe nisjen e programit njëvjeçar të festimeve, ngjarjeve dhe iniciativave të dedikuara me temën e njëqindvjetorit mbi udhëheqjen e mendimit, edukimin dhe trajnimin nga Gjykata Ndërkombëtare e Arbitrazhit të ICC.

Gjatë gjithë historisë së saj, ICC i ka ofruar biznesit, qeverisë dhe shoqërisë burime të domosdoshme për të siguruar që globalizimi dhe sistemi modern i tregtisë ndërkombëtare të përfitojnë të gjithë. Jetëgjatësia e ICC-së i ka rrënjët në aftësinë e saj për të parashikuar dhe përshtatur me shpejtësi ndryshimet në ekonominë globale, duke ofruar udhëzime ekspertësh dhe mjete praktike për të mbështetur bizneset e të gjitha madhësive, në të gjitha rajonet e botës. Që nga viti 1923 dhe deri më sot ICC Arbitration ka trajtuar rreth 30.000 çështje.

Në një botë gjithnjë e më të dixhitalizuar, ICC ofron një shërbim online me një ndalesë për të gjitha publikimet, ngjarjet e ofruara.

Në lidhje me këtë ngjarje të rëndësishme të Gjykatës Ndërkombëtare të Arbitrazhit nuk është hera e parë që zyra jonë Frashëri Law Firm deklaroi pak më parë, i Nderuari, Kastriot Frashëri, Avokat, bashkohet në një komunitet të madh të drejtësisë, avokatëve dhe gjyqtarëve të arbitrazhit ndërkombëtar nga e gjithë globi në një botë në zhvillim duke ofruar udhëzime ekspertësh dhe mjete praktike për të mbështetur bizneset e të gjitha madhësive, në të gjitha rajonet e botës.

Studio Ligjore "Frasheri Law Firm" me shërbimet e saj profesionale që ofron në ligjin e brendshëm dhe atë ndërkombëtar çdo ditë e më shumë ka tërhequr vëmendjen e subjekteve të interesuara brenda dhe jashtë Shqipërisë si një partner i besueshëm ku mund të mbështetesh për ekspertizën e saj. Frashëri Law Firm është pjesë e SFAI GLOBAL një rrjet ndërkombëtar profesionistësh ligjorë me më shumë se 14.000 njerëz në 115 shtete, duke ofruar shërbime profesionale në fushen e ligjit të taksave, auditit dhe kontabilitetit me standardet e ISA dhe të IAASB.

Frashëri Law Firm, është e vetmja zyrë avokatie në Shqipëri që ofron shërbime të përmes Inteligjencës Artifficiale (AI) në trajtimin e dokumentacionit të klientit. Falë ekskluzivitetit që zotëron të Platformës së Inteligjences Artificiale në Profesionin e Avokatit FLF- AI Platform, klientët e saj kursejnë 85% të kohës operacionale që do ju duhej në dispozicion si dhe do të kurseni deri 80% kosto financiare në para.

Falë kualifikimeve, përvojës dhe eksperiencës profesionale të deritanishme ka bërë që Frashëri Law Firm të vlerësohet nga disa institucione prestigjoze ndërkombëtare, të cilat dhe u kanë besuar atyre për ti përfaqësuar ata në Shqipëri duke ofruar kështu ekskluzivitetin e tyre.

Lajmet e fundit nga