LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Përse nuk jemi të barabartë në shëndet?!

27 Mars 2023, 20:33, Shëndeti Ilir Allkja

Përse nuk jemi të barabartë në shëndet?!

Nevojat për mënyrën e ushqyerjes, jetesën dhe mjedisin janë unike. 

Kjo do të thotë që partneri, kolegu, vëllai juaj, që kanë të njëjtën stil jetese me ju, kanë tjera rezultate  në shëndetin fizik e mendor.

Mjafton një ndryshim në mikroflorën që zorrëve, që edhe binjakët të ndryshojnë në qasjen karshi  shëndetit, megjithëse janë të njëjtë në çdo drejtim.

Ndryshime të tilla krijojnë çrregullime hormonale, të cilat sjellin ndryshime në funksione jetike, në depozitimet e dhjamit, etj.

Kjo është arsyeja përse:

- dieta funksionon për disa, por nuk fuksionon për të tjerët.

- marrja e shtesave ushqimore të rastit zakonisht nuk e zgjidh problemin.

- shumë ushtrime kardiovaskulare nuk i japin çdo personi të njëjtat rezultate!

- persona nga e njëjta familje kanë problemeve shëndetësore të ndryshme edhe pse ata jetojnë nën të njëjtën shtëpi, duke ngrënë të njëjtat ushqime, dhe të ekspozuar ndaj të njëjtave kushteve mjedisore e shpirtërore.

Në eksperiencën time kam hulumtuar që; nëse i jepni trupit tuaj atë që i nevojitet dhe hiqni atë që nuk i nevojitet, trupi juaj nuk do të sëmuret, ose do t’i kalojë fare lehtë ato.

Zgjidhni me kujdes çfarë pranoni e çfarë refuzoni!

Kujdesuni për veten!

Lajmet e fundit nga