LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Bank regulators: The US system is sound, but regulations need to be revised

2023-03-27 22:47:03, Kosova & Bota CNA

Bank regulators: The US system is sound, but regulations need to be revised

Top US bank regulators plan to tell Congress that the overall financial system is on solid footing after the recent bankruptcy of two banks. But officials will urge the need for a comprehensive review of their policies in an effort to prevent such events in the future.

Në dëshminë e përgatitur, nënkryetari i Bankës Qendrore për çështje të Mbikëqyrjes, Michael Barr, shkruan se sistemi bankar është "i fortë dhe elastik" dhe se paratë e depozituesve janë të sigurta. Po kështu edhe kryetari i Korporatës Federale të Sigurimit të Depozitave, Martin Gruenberg do të thotë se gjendja e sistemit financiar është e shëndoshë dhe se shumica e bankave nuk po shohin ndeshen me tërheqje të konsiderueshme të depozitave.

Megjithatë, dy zyrtarët do të njoftojnë Kongresin se po kryejnë një proces të plotë rishikimi se si agjencitë e tyre monitoruan bankat ‘Silicon Valley’ dhe ‘Signature’, të cilat falimentuan papritur në fillim të këtij muaji, duke kapur në befasi investitorët dhe entet rregullatore.

Dëshmia e përgatitur, e lëshuar të hënën, do t'i dorëzohet komisionit Bankar të Senatit të martën gjatë një seance dëgjimore mbi çështje të mbikëqyrjes së bankave që mblidhet nesër në orën 10:00 të mëngjesit me orën lokale.

Dy zyrtarët sinjalizuan gjithashtu se po punohet për rregulla të reja bankare, të tilla si shtrëngimi i kërkesave për bankat më të mëdha rajonale dhe se si të kontrollohet varësia e madhe që kanë bankat ndaj depozitave të pasiguruara.

Zoti Gruenberg tha se Korporata Federale e Sigurimit të Depozitave po rishikon gjithashtu sistemin e sigurimit të depozitave dhe po parashtron opsionet për ndryshimin e politikave në këtë aspekt.

The Biden administration made the decision to guarantee all deposits in banks that went bankrupt, to avoid a wider public panic even though the Federal Deposit Insurance Corporation only guarantees deposits up to 250 thousand dollars./ VOA

Lajmet e fundit nga