LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

SPAK kërkoi 9 arrestime për inceneratorët/ Zbardhet vendimi i Gjykatës

29 Mars 2022, 08:19, Aktualitet CNA

Gjykata e Posaçme Kundër Korrupsioni, nëpërmjet gjyqtares Irena Gjoka, ka miratuar kërkesën e SPAK për caktimin e masave të sigurimit personal shtrëngues ?Arresti në burg? parashikuar nga neni 238 i K.Pr.Penale.

Këto masa janë dhënë në kuadër të hetimeve për aferën e inceneratorëve.

CNA.al ka siguruar vendimin e Gjykatës të cilën po e sjellim më poshtë.

Lefter Koka, i biri i Haki-ut dhe i Lumturie-s, i datëlindjes 04.08.1964, lindur dhe banues në Durrës, me gjendje civile i martuar, me kombësi dhe shtetësi shqiptare.

I DYSHUAR: Për kryerjen e veprave penale ?Shpërdorimi i detyrës?, në bashkëpunim, ?Korrupsioni pasiv i funksionarëve të lartë shtetërorë ose i të zgjedhurve vendorë? dhe ?Pastrimi i produkteve të veprës penale apo i veprimtarisë kriminale?, kryer në rrethanën cilësuese ?në bashkëpunim?, të parashikuara përkatësisht nga nenet 248 e 25, 260 e 25,  287/1, gërma ?a? dhe ?b? dhe 278/2 të Kodit Penal.

 Pëllumb Abeshi, i biri i Hamdi-ut dhe i Fatime-s, i datëlindjes 06.05.1958, lindur në Elbasan, banues në Tiranë, me gjendje civile i martuar, me kombësi dhe shtetësi shqiptare.

I DYSHUAR: Për kryerjen e veprës penale ?Shpërdorimi i detyrës?, në bashkëpunim, parashikuar nga nenet 248 dhe 25 të Kodit Penal.

Azem Shatëri, i biri i Myftar-it dhe i Fatime-s, i datëlindjes 29.12.1961, lindur në Fier, banues në Fier, me gjendje civile i martuar, me kombësi dhe shtetësi shqiptare.

I DYSHUAR: Për kryerjen e veprës penale ?Shpërdorimi i detyrës?, në bashkëpunim, parashikuar nga nenet 248 dhe 25 të Kodit Penal.

Florjan Muçaj, i biri i Islam-it dhe i Shqiponja-s, i datëlindjes 01.06.1979, lindur dhe banues në Fier, me gjendje civile i martuar, me kombësi dhe shtetësi shqiptare.

I DYSHUAR: Për kryerjen e veprës penale ?Shpërdorimi i detyrës?, në bashkëpunim, parashikuar nga nenet 248 dhe 25 të Kodit Penal.Erjon Murataj, i biri i Selman-it dhe i Ervehe-së, i datëlindjes 02.08.1982, lindur në Sarandë, banues në Tiranë me gjendje civile i martuar, me kombësi dhe shtetësi shqiptare.

I DYSHUAR: Për kryerjen e veprës penale ?Shpërdorimi i detyrës?, në bashkëpunim, parashikuar nga nenet 248 dhe 25 të Kodit Penal.

 Klodian Zoto, i biri i Agim-it dhe i Valentina-s, i datëlindjes 24.04.1976, lindur dhe banues në Tiranë, me gjendje civile i martuar, me kombësi dhe shtetësi shqiptare.

I DYSHUAR: Për kryerjen e veprave penale ?Korrupsioni aktiv i funksionarëve të lartë shtetërorë ose i të zgjedhurve vendorë? dhe ?Pastrimi i produkteve të veprës penale apo i veprimtarisë kriminale?, kryer në rrethanën cilësuese ?në bashkëpunim?, të parashikuara përkatësisht nga nenet 245 e 25 dhe 287/1, gërma ?a? dhe ?b? dhe 278/2 të Kodit Penal.

Arenc Myrtezani, i biri i Bilal-it dhe i Marinaqi-t, i datëlindjes 12.05.1971, lindur në Elbasan, banues në Tiranë, me gjendje civile i martuar, me kombësi dhe shtetësi shqiptare.

I DYSHUAR: Për kryerjen e veprave penale ?Korrupsioni aktiv i funksionarëve të lartë shtetërorë ose i të zgjedhurve vendorë? dhe ?Pastrimi i produkteve të veprës penale apo i veprimtarisë kriminale?, kryer në rrethanën cilësuese ?në bashkëpunim?, të parashikuara përkatësisht nga nenet 245 e 25 dhe 287/1, gërma ?a? dhe ?b? dhe 278/2 të Kodit Penal.

Caktimin e masës së sigurimit personal shtrëngues ?Arrest në shtëpi? parashikuar nga neni 237 i K.Pr.Penale, ndaj personave nën hetim:

 Sabina Cenameri, e bija e Hysni-ut dhe e Elida-s, e datëlindjes 09.11.1988, lindur dhe banues në Tiranë, me gjendje civile beqare, me kombësi dhe shtetësi shqiptare.

E DYSHUAR: Për kryerjen e veprës penale ?Shpërdorimi i detyrës?, në bashkëpunim, parashikuar nga nenet 248 dhe 25 të Kodit Penal.

 Etleva Kondi, e bija e Goxho-s dhe e Vitori-es, e datëlindjes 29.03.1972, lindur në Vlorë, banues në Tiranë, me gjendje civile beqare, me kombësi dhe shtetësi shqiptare.

E DYSHUAR: Për kryerjen e veprës penale ?Shpërdorimi i detyrës?, në bashkëpunim, parashikuar nga nenet 248 dhe 25 të Kodit Penal.

BAZA LIGJORE: Nenet 228, 229, 230, 237, 238 244/1 të K.Pr.Penale.

Gjykata, në dhomë këshillimi pasi shqyrtoi kërkesën, mori provat dhe aktet e paraqitura nga prokurori, si dhe pasi vlerësoi çështjen në tërësi, bazuar në nenet 112/2, 228, 229, 230, 232, pika 1 gërmat ??d? dhe ?dh?,  237, 238, 244, 245, 249 dhe 466 të Kodit të Procedurës Penale;

Caktimin  e masës së  sigurimit  personal shtrëngues ?arrest në burg?, e parashikuar nga neni 238 i K.Pr.Penale, ndaj shtetasit nën hetim Lefter Koka, i biri i Haki-ut dhe i Lumturie-s, i datëlindjes 04.08.1964, lindur dhe banues në Durrës, me gjendje civile i martuar, me kombësi dhe shtetësi shqiptare, i dyshuar: për kryerjen e veprave penale  ?Shpërdorimi i detyrës?, në bashkëpunim, ?Korrupsioni pasiv i funksionarëve të lartë shtetërorë ose i të zgjedhurve vendorë? dhe ?Pastrimi i produkteve të veprës penale apo i veprimtarisë kriminale?, kryer në rrethanën cilësuese ?në bashkëpunim?, të parashikuara përkatësisht nga nenet 248 e 25, 260 e 25,  287/1, gërma ?a? dhe ?b? dhe 278/2 të Kodit Penal.

Caktimin  e masës së  sigurimit  personal shtrëngues ?arrest në burg?, e parashikuar nga neni 238 i K.Pr.Penale, ndaj shtetasit nën hetim Pëllumb Abeshi, i biri i Hamdi-ut dhe i Fatime-s, i datëlindjes 06.05.1958, lindur në Elbasan, banues në Tiranë, me gjendje civile i martuar, me kombësi dhe shtetësi shqiptare, i dyshuar: për kryerjen e veprës penale ?Shpërdorimi i detyrës?, në bashkëpunim, parashikuar nga nenet 248 dhe 25 të Kodit Penal.

Caktimin  e masës së  sigurimit  personal shtrëngues ?arrest në burg?, e parashikuar nga neni 238 i K.Pr.Penale, ndaj shtetasit nën hetim Azem Shatëri, i biri i Myftar-it dhe i Fatime-s, i datëlindjes 29.12.1961, lindur në Fier, banues në Fier, me gjendje civile i martuar, me kombësi dhe shtetësi shqiptare, i dyshuar: për kryerjen e veprës penale ?Shpërdorimi i detyrës?, në bashkëpunim, parashikuar nga nenet 248 dhe 25 të Kodit Penal.

Caktimin  e masës së  sigurimit  personal shtrëngues ?arrest në burg?, e parashikuar nga neni 238 i K.Pr.Penale, ndaj shtetasit nën hetim Florjan Muçaj, i biri i Islam-it dhe i Shqiponja-s, i datëlindjes 01.06.1979, lindur dhe banues në Fier, me gjendje civile i martuar, me kombësi dhe shtetësi shqiptare, i dyshuar: për kryerjen e veprës penale ?Shpërdorimi i detyrës?, në bashkëpunim, parashikuar nga nenet 248 dhe 25 të Kodit Penal.

Caktimin  e masës së  sigurimit  personal shtrëngues ?arrest në burg?, e parashikuar nga neni 238 i K.Pr.Penale, ndaj shtetasit nën hetim Erjon Murataj, i biri i Selman-it dhe i Ervehe-së, i datëlindjes 02.08.1982, lindur në Sarandë, banues në Tiranë me gjendje civile i martuar, me kombësi dhe shtetësi shqiptare, i dyshuar: për kryerjen e veprës penale ?Shpërdorimi i detyrës?, në bashkëpunim, parashikuar nga nenet 248 dhe 25 të Kodit Penal.

Caktimin  e masës së  sigurimit  personal shtrëngues ?arrest në burg?, e parashikuar nga neni 238 i K.Pr.Penale, ndaj shtetasit nën hetim Klodian Zoto, i biri i Agim-it dhe i Valentina-s, i datëlindjes 24.04.1976, lindur dhe banues në Tiranë, me gjendje civile i martuar, me kombësi dhe shtetësi shqiptare, i dyshuar: për kryerjen e veprave penale ?Korrupsioni aktiv i funksionarëve të lartë shtetërorë ose i të zgjedhurve vendorë? dhe ?Pastrimi i produkteve të veprës penale apo i veprimtarisë kriminale?, kryer në rrethanën cilësuese ?në bashkëpunim?, të parashikuara përkatësisht nga nenet 245 e 25 dhe 287/1, gërma ?a? dhe ?b? dhe 278/2 të Kodit Penal.

Caktimin  e masës së  sigurimit  personal shtrëngues ?arrest në burg?, e parashikuar nga neni 238 i K.Pr.Penale, ndaj shtetasit nën hetim Arenc Myrtezani, i biri i Bilal-it dhe i Marinaqi-t, i datëlindjes 12.05.1971, lindur në Elbasan, banues në Tiranë, me gjendje civile i martuar, me kombësi dhe shtetësi shqiptare, i dyshuar: për kryerjen e veprave penale ?Korrupsioni aktiv i funksionarëve të lartë shtetërorë ose i të zgjedhurve vendorë? dhe ?Pastrimi i produkteve të veprës penale apo i veprimtarisë kriminale?, kryer në rrethanën cilësuese ?në bashkëpunim?, të parashikuara përkatësisht nga nenet 245 e 25 dhe 287/1, gërma ?a? dhe ?b? dhe 278/2 të Kodit Penal.

Caktimin  e masës së  sigurimit  personal shtrëngues ?arrest në shtëpi?, e parashikuar nga neni 237 i K.Pr.Penale, ndaj shtetases nën hetim Sabina Cenameri, e bija e Hysni-ut dhe e Elida-s, e datëlindjes 09.11.1988, lindur dhe banues në Tiranë, me gjendje civile beqare, me kombësi dhe shtetësi shqiptare, e dyshuar: për kryerjen e veprës penale ?Shpërdorimi i detyrës?, në bashkëpunim, parashikuar nga nenet 248 dhe 25 të Kodit Penal.

Caktimin  e masës së  sigurimit  personal shtrëngues ?arrest në shtëpi?, e parashikuar nga neni 237 i K.Pr.Penale, ndaj shtetases nën hetim Etleva Kondi, e bija e Goxho-s dhe e Vitori-es, e datëlindjes 29.03.1972, lindur në Vlorë, banues në Tiranë, me gjendje civile beqare, me kombësi dhe shtetësi shqiptare, e dyshuar: për kryerjen e veprës penale ?Shpërdorimi i detyrës?, në bashkëpunim, parashikuar nga nenet 248 dhe 25 të Kodit Penal./CNA.al

Lajmet e fundit nga