LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Vjollca Hoxha humb betejën me bosët e mëdhenj për Digitalb/ Bie “monopoli” i vendimmarrjes

30 Janar 2020, 09:03, Aktualitet CNA

Vjollca Hoxha humbet shumicën e aksioneve në kompaninë ?Digitalb?, duke humbur kështu edhe maxhorancën për vendimmarje.

Pronarja e rrjetit ?Top Media? ka humbur betejën e saj për të mbajtur ?nën kontroll? DIGITALB, pavarësisht tentativës për të bllokuar shitjen e aksioneve të kësaj shoqërie te ish aksionerët e shoqërisë Supersportt.

Në fund të 2019-ës Vjollca Hoxha gjithashtu i kërkoi ish-aksionerëve të shoqërisë Supersport, të heqin barrën siguruese mbi aksionet e aksionerëve të shoqërisë DIGITALB.

Newsbomb.al ka zbardhur vendimin e Gjykatës së Tiranës që rrëzon Vjollca Hoxhën duke urdhëruar sekuestrimin e një pjese të shumicës së aksioneve që ajo zotëronte dhe kalimin e tyre te bosët e vërtetë, të cilët rimarrin në dorë aksionet e lëna me qira gjatë gjithë kësaj periudhe.

Bëhet fjalë për Armand Dukën, Saimir Manen, Agim Zeqon, Aleksandër Frangajn dhe Edmond Lekën, të cilët me vendim gjykate kanë arritur të rimarrin aksionet, duke bërë që Vjollca Hoxha të bjerë me 42 përqind dhe të humbë kështu maxhorancën e vendimmarrjes, raporton newsbomb.al.

Tashmë një fazë e re negociatash pritet të nisë mes palëve.

Vendimi i Gjykatës: 

?Depozitimi urdhërit ?Për zbatimin e Marrëveshjes Siguruese? Nr. 1098 Regj., Nr. 418 Prot., dt.27.01.2020, ku vendosi : 1-Sekuestrimin e aksioneve te shoqerise ?LORESA? shpk me nr. 1219.4 aksione dhe kalimin në favor të secilit përfitues.2- Sekuestrimin e aksioneve te Itan Hoxha me nr. 3750.24 aksione dhe kalimin ne favor te secilit perfitues. 3- Sekuestrimin e aksioneve te Redia Hoxha me nr. 13804.56 aksione dhe kalimin ne favor te secilit perfitues. 4-Pas transferimit te aksioneve perfituesit do te zoterojne: A.I.B.A. KOMPANI 9.23% te aksioneve qe korespondojne 21234 aksione. Alba Gina 2.17% te aksioneve qe korespondojne 4999 aksione. Agim Zeqo 2.79% te aksioneve qe korespondojne 6428 aksione?.

Pjesa tjetër e aksioneve të DIGITALB tashmë janë në pronësi të Edmond Lekës (Union Distribution+Union Group), Petraq Shame (DEM Capital), Arben Taipi (E&E Investment) si dhe Vjollca Hoxha (LORESA ? Lori, Redia, Sara), Alban Jaho, Itan Hoxha, Enkelejd Joti, Eduard Poda, Redia Hoxha.

Vlera reale e DIGITALB, e llogaritur nga kompania UNICREDIT është plot 60 milionë euro. /Newsbomb.al

Lajmet e fundit nga