LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Turizmi dhe Kultura, axhendë të përbashkët për restaurimin objekteve të trashëgimisë

27 Mars 2015, 23:06, Kulturë CNA

Përfaqësues të Agjensisë Shqiptare të Turizmit, Ministrisë së Zhvillimt Ekonomik, Turizmit, Tregëtisë dhe Sipërmarrjes, Ministrisë së Kulturës, dhe Shoqatës Shqiptare të Turizmit, diskutuan sot për axhendë të përbashkët për restaurimin e objekteve të trashëgimisë.

Disa nga pikat kryesore të kësaj axhende që u diskutuan gjatë takimit, sipas njoftimit të publikuar nga Shoqata Shqiptare e Turizmit kishin të bënin me restaurimin e objekteve të trashëgimisë si Ura e Zvërnecit, apo edhe gjetja e mundësisë për mbajtjen hapur çdo ditë të javës, të të gjitha muzeve, gjithashtu edhe i muzeve që menaxhohen me më pak staf, në varësinë e institucioneve.

Disa nga çështjet e diskutuara ishin: njohja e biletave të paguara dhe të mbledhura gjatë vitit 2014 nga agjensitë turistike, publikimi i orareve të sakta të Muzeve, pajisja e tyre me guida të autorizuara shqiptare të sitit ose agjensisë, pajisja e tyre me blloqe tatimore apo edhe përcaktimi disa muzeve dhe kalave nga atraksione në kombëtare si Muzeu Kombëtar, Muzeu Arkeologjik i Tiranës, Muzeu Arkeologjik i Durrësit, Amfiteatri i Durrësit, Zona muzeale e Krujës (Kala, Pazar dhe dy muzete) Kalaja e Shkodrës dhe Muzeu Historik, Kalaja e Beratit bashkë me muzete , Siti i Apollonisë me Muzeu Arkeologjik , Kalaja e Gjirokastrës së bashku me muzetë, Butrinti, Bylis dhe Muzeu mesjetar në Korçë.

20:34 Kulturë

Art me rërë

Art mund të krijohet me materiale nga më të ndryshmet. Rëra ...

20:28 Kulturë

Art me perime

Frutat dhe perimet këshillohen nga mjekët që të hahen shpesh...

Lajmet e fundit nga