Zgjedhjet e 25 Prillit/ Lulzim Basha më popullor se Edi Rama

15 Prill 2021, 20:14, Politikë CNA
Zgjedhjet e 25 Prillit/ Lulzim Basha më popullor se Edi Rama

Në sondazhin e kryer për Euronews Albania qytetarët e qarkut të Tiranës vlerësuan me opinion pozitiv:

Lulzim Bashën 44.8%

Edi Ramën 44.4%

Monika Kryemadhin 20.8%

Krahasuar me sondazhin e parë të kryer për kryeqytetin ? në periudhën 25 janar-12 shkurt ? rezulton që Rama të ketë humbur muajin e fundit 3 pikë përqindje ? nga 47.4% ? ndërsa Basha të ketë fituar 5.2 pikë përqindje ? nga 39.6%.

Vlen të thuhet se për Bashën ky vlerësim është më i lartë se ai i nivelit kombëtar ? që është 44% ? ndërsa për Ramën është më i ulët ? niveli kombëtar 47%.

Rritje të lehtë të popullaritetit ka gëzuar edhe kryetarja e Lëvizjes Socialiste për Integrim Monika Kryemadhi nga 19.4% në 20.8%.

Prirja rritëse e popullaritetit të Bashës u pa edhe në rezultatet e opinionit të qytetarëve se ?cili nga kandidatët është më i përshtatshëm për kryeministër?. Diferenca prej 10% mes Ramës dhe Bashës në këtë tregues është ulur ndjeshëm duke shkuar në 2.8%.

Qytetarët vlerësuan të përshtatshëm për kryeministër:

Edi Ramën 43% ? 44.1% sondazhi i parë

Lulzim Bashën 40.2% ? 34.1% sondazhi i parë. euronews

Lajmet e fundit nga