LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

E fundit!

x

KPK e konfimoi në detyrë/ Komisioneri Publik ankimon vendimin për gjyqtaren Elona Toro

5 Tetor 2020, 15:34, Vetingu CNA

Komisioneri Publik ka ankimuar ditën e sotme vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit për gjyqtaren në Gjykatën e Apelit të Tiranës Elona Toro.

Komisioneri Publik i ka kërkuar nga Kolegjit të Posaçëm i Apelimit të riçelë hetimin gjyqësor, pasi pretendon se konfirmimi i saj në detyrë nga KPK, ka ardhur si rrjedhojë e një hetimi jo të plotë administrativ.

Komisionerit Publik deklaron se konfirmimi në detyrë nuk ka gjetur mbështetje në prova dhe në ligjin e zbatueshëm, si dhe nuk bazohet në një hetim të gjithanshëm, të plotë dhe shterues për subjektin e rivlerësimit dhe personat e lidhur me të.

Komisioneri Publik pretendon se vendimi i KPK shfaq mangësi në hetimin administrative dhe çështjet e konstatuara, në vlerësim të akteve të administruara përbëjnë shkaqe të mjaftueshme ligjore për t? u paraqitur për shqyrtim, juridiksionit kontrollues dhe rivlerësues të Kolegjit./ CNA.al

Lajmet e fundit nga