LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

E fundit!

x

The elderly woman confronts the notary who left her outside the house: You deceived me, don't lie

2023-03-21 23:04:38, Denoncim CNA

The elderly woman confronts the notary who left her outside the house: You

The show Stop on TV Klan dealt with the story of 77-year-old Varvara Kapurani in Elbasan, who after the death of her husband today is between 4 streets after one of her daughters, Drita, took her house in cooperation with the notary Ilda Peza.

The latter violated several points in the notary law. She did not read the document to Mrs. Kapurani, which she had to sign. The old woman claims that she can neither read nor write.

Noterja nuk ka parë origjinën e pronës e nuk ka kërkuar raport mjeko-ligjor për aftësinë mendore të 77-vjeçares. Vetë e moshuara, me njërën nga vajzat, shkon të takojë noteren Ilda Peza, por ajo nuk pranon asgjë, dhe thotë se çështja duhet ndjekur në Prokurori.

Qytetarja-Unë jam e bija e Tili Kapuranit, dhe kjo është mamaja ime Varvara Kapurani. E mbani mend?

Qytetarja-Nga një akt dhurimi, që është bërë këtu…

Noterja Ilda Peza-Po, e keni çuar në Prokurori ju.

Qytetarja-Bravo! E kemi çuar në Prokurori, sepse mami im ka dalë jashtë. Ka 8 muaj, që bredh poshtë e lartë.

Noterja Ilda Peza-E di këtë situatën, e keni çuar në Prokurori.

Qytetarja-Mamasë time, ti si notere, ia lexove ça mbante ajo letra?

Qytetarja-Ç’a firme vuri? Dhe emër, mbiemër…mami, një sekondë…dhe emër, mbiemër, se mami im, nuk di as të shkruajë, as të lexojë.

Noterja Ilda Peza-Shiko këtu, është paraqitur zoti Kapurani, ku ka shprehur dëshirën e vet.

Noterja Ilda Peza-Një minutë, mos më ndërprit, që vajza ime është e divorcuar,vajza ime ka një fëmijë të sëmurë dhe po më rri rrugëve të Greqisë për të. Duke qenëse kam një sëmundje në zemër, mezi kshu mezi ashtu, dëshiroj, që këtë pronë ka thënë t’ia dhuroj vajzës sime.

Noterja Ilda Peza-Për këtë gjë, ka ardhur në zyrën time, ka bërë një kërkesë për vlerësim të pasurisë, dy kontratën  e dhurimit të pronësisë.

Qytetarja-Jo,jo babai im ka qenë poshtë dhe ka vënë firmën poshtë thotë mamaja. Nuk hypi lart, mos gënje!

E moshuara-Mos gënje! Më mashtrove!

Qytetarja-Edhe të të them edhe një gjë unë? Unë kam 3 kontrata akt-dhurimi, dhe që të treja kontratat nuk janë firmat e njëjta, emrat njësoj.

Noterja Ilda Peza-Mirë, këtë gjë e keni çuar në Prokurori.

Noterja-Ka dalë akti i ekspertimit?

Noterja Ilda Peza-Shumë mirë!

Qytetarja-Si ti vë një grua të firmosi në emër të Varvara Kapuranit, sikur e ka vënë kjo? Mamaja ime nuk di as të shkruajë, as të lexojë! Mos gënje, Ilda! 

After the meeting with the elderly woman and one of her daughters, the reporter from the show Stop also goes to meet the notary. Even with the journalist, the notary maintains the same attitude, not giving explanations, how she alienated the property of 77-year-old Varvara Kapurani, taking her out on the street, in violation of the notary law.

Journalist: Did the lady sign it herself?

Notary Ilda Peza: Yes, she signed.

Journalist: Yes, this one does not know how to write.

Notary Ilda Peza : She signed.

Reporter: Was it read out loud?

Notreja Ilda Peza : What do you think?

Journalist: Did you ask for the medical-legal report?

Notary Ilda Peza: Why? Does it seem incompetent?

Journalist: You have an obligation as a notary./ tvklan

Lajmet e fundit nga