LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Tourism without water sports!

2022-08-05 19:48:00, Editorial CNA

 Tourism without water sports!

How rarely do you say that Albania is still in moratorium, a verbal order of Rama without any official letter from the state police, no document, for subjects operating in the field of water sports or tourism, has emptied the sea.
No letter has been officially sent to any institution or entity, simply a verbal order of Prime Minister Rama, has emptied the sea of ??watercraft.   

There are no more dinghies, speedboats, whether private, water motors, etc.

In which country of the world does tourism take place in this type of form?

The event was tragic, but the responsibility was a state policeman.

Ngjarja ishte tragjike dhe duhen shmangur edhe të tjerat, por jo duke bllokuar totalisht lundrimin, e sportet ujore. Është njësoj si të ndodhin aksidente në rrugë dhe të heqin gjitha makinat nga qarkullimi.

Përgjegjësia është e qartë. Ka ndodhur për shkak se, një mjet nuk ka respektuar hyrjen në një korridor lundrimi. Gjatë gjithë bregdetit të Shqipërisë ka me dhjetra korridore lundrimi. Ka rregulla të qarta, por në këtë rast tek tragjedia që ndodhi në Himarë ka qenë kufiri i vendosur, por nuk ishte ligji që zbatohej por maliqi, ishte polici.

Tourism without water sports!

E sezoni ka filluar. 

Jemi në gusht, në kulmin e tij dhe hiqen sported ujore, hiqen skafet, gomonet, motorat private e të tjera. Janë me qindra mijëra euro shpenzime, kosto, një zinxhir shërbimesh që ofrohet për turizmin, por urdhëri verbal i kryeministrit a thua se është pronari i detit i hoqi se ndodhi një tragjedi.

Po, tragjedia ndodhi sepse ai ishte një polic, që shkeli rregullat. Po, tragjedia ndodhi sepse në det prej muajsh nuk lundrojnë personat që paguhen nga taksat e shqiptarëve për të kontrolluar zbatimin e rregullave, për të kontrolluar si vendosen kufizimet detare, ku janë korridoret e hyrjes dhe daljes së motorëve, nuk kontrollohet nga ata që paguhen nga taksapaguesit shqiptarë që të ruajnë vijën, pra të ruajnë pjesën e motorave abuzues, shkelësve të tjerë.

Dhe Rama ka nxjerrë jashtë të gjithë gomonet, skafet dhe gjithçka tjetër, duke kërkuar  një verifikim dhe një check in të tyre dhe gjithçka po bëhet në Porto Palermo ku dy policë, ku njëri nuk ngre dot rripin e tij dhe tjetri vuan nga prostata, mendojnë se do të jenë personat që do të chekojnë dhe të zgjidhin problemin e mbi 100 mjeteve lundruese.

Tourism without water sports!

Kudo gjatë bregut, shikon që s’ka më mjete, janë nxjerrë jashtë nga deti , diku të parkuara, të tjera janë çuar në Porto Palermo, presin të bëhet verifikimi.

Një skandal tjetër pas një tragjedie që godet këtë sezon tursitik kaq të ashpër për të cilin Rama pretendon që ishte më i pastër, por ishte me viktima, ishte me më pak njerëz dhe tani nuk ka as sporte ujore, sepse kryeministri ka dhënë urdhër që të mos ketë asnjë mjet lundrues në det, a thua se është pronar i detit, dhe a thua se zgjidhet gjithçka çka ndodhi, kur në fakt përgjegjësia është mbi ministrin e tij të Brendshëm, strukturat në varësi të tij dhe ministren e Turizmit dhe strukturat në varësi të saj.

Përgjegjës është edhe vetë kryeministri, qeveria e tij, askush tjetër, ata që duhet të bëjnë kontrollet, të vendosin standartet dhe të kërkojnë zbatimin e ligjit.

Siç e përmendëm edhe më lart, kur ndodhin aksidente, sipas mentalitetit të kryeministrit Rama, duhet të heqim makinat nga qarkullimi, t’i lëmë rrugët bosh, dhe të mos dalë asnjë makinë në rrugë, sepse kështu i do qejfi të gjatit të qeverisë tonë, i cili mesa duket me urdhra verbal, pa lëshuar asnjë dokument zyrtar, sepse në këtë rast do të kishte humbur çdo gjyq përballë çdo gjykate, pasi ka dhënë vetë licenca autorizime dhe ka marrë taksa dhe ka mbushur akrën e shtetit.

Tourism without water sports!

Me dhjetëra subjekte, të cilat kanë kryer pagesat e tyre, për tu licensuar, për të marrë gomone, skafe, për të bërë udhëtime turistike apo për të bërë edhe shëtitje me motora uji , të cilat tashmë janë hequr thjesht dhe vetëm pas një tragjedie për të cilën përgjegjës është shteti, qeveria e kryeminstrit Rama, sepse personi ishte një polic me unifromë, me pistoletë në brez që shkeli kufirin e vendosur, ku hynin mjetet lundruese .

Dhe në këtë rast kemi të bëjmë me përgjëgjesi shtetëore, qeveritare dhe zgjidhja është një urdhër verbal: nxirrni çdo mjet lundrues nga deti.

This is simply and only another madness, costing hundreds of thousands of euros for tourism and not at all a solution to the problem that occurred in relation to the uncertainty that citizens have who swim in the sea due to non-respect of restricted navigation areas. /CNA.al
 
 

Tourism without water sports!Tourism without water sports!Tourism without water sports!Tourism without water sports!

 

 

Tourism without water sports!

 

 

 

 

 

Lajmet e fundit nga