LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

The People's Advocate, Basha is delaying the process/ Expecting to nominate the candidate who pays the most?

2022-07-16 09:53:00, Editorial CNA
The People's Advocate, Basha is delaying the process/ Expecting to nominate
Lulzim Basha, DP deputy

The hearing held by the Parliament, with the announced candidates for the position of the People's Advocate, aroused great interest yesterday.

During a session that started at 10.00 and ended in the late afternoon, the 20 candidates advertised their best and seemed serious in their efforts to convince the MPs in the choice they would have to make.

The seriousness with which the candidates presented themselves is probably related to a detail that could not go unnoticed.

Gara është e hapur dhe është perceptuar si e tillë nga kandidatët. Ndaj ata prezantonin veten seriozisht dhe me sinqeritet.

Nëse vë re listën ajo mbizotërohet nga kandidatë të djathtë.

Dhe procesi i zgjedhjes së avokatit të popullit kërkon një shumicë që maxhoranca nuk e ka.

Sipas traditës në një garë si kjo, duhet që opozita të përzgjedhë kandidaturën ose kandidaturat e preferuara, dhe më pas maxhoranca të japë fjalën e fundit.

Pra sot, Luli si drejtues i opozitës nga zyra e Torre Drinit duhet të kishte nxjerrë kandidatët e përzgjedhur prej tij apo prej grupit parlamentar që ai administron.

Fundja vetëm ata njeh Taulanti ndaj s’kemi çi diskutojmë kësaj pjese të muhabetit.

Burime nga Kuvendi bejnë me dije që ky procesi i mendimit të Lulit mbi kandudaturat do zgjasë.

Luli ka thënë do zgjasë deri në Shtator. Për ata që njohin stilin me të cilin vendos Luli sidomos për çështje madhore tashi fillojnë dilemat.

Çfarë po pret Luli?

The People's Advocate, Basha is delaying the process/ Expecting to nominate

Midis kandidatësh të djathtë mund të jetë duke evokuar stilin e përzgjedhjes së kandidatëve për deputet, ose të atyre për kryetar bashkish.

Në rastin e listave të kërkesave për tu futur në lista kandidatësh për deputet dhe kryetar bashkish, kjo lista e kandidatëve për avokat populli është ku e ku më e shkurtër.

Ato vendimet e atyre listave Luli i merrte natën vone se aq shumë kishte punuar ditën.  Pasi ishte menduar gjatë si ai ashtu edhe kunati, nxirrnin listat.

Kunati ne fakt më shumë kish numëruar sesa menduar po ky është hesap më vete.

Tashi ça po pret Luli?

Sipas informacione të CNA.al nga shërbimet e sigurisë së Torre Drinit tezulton se të paktën gjysma e kandidatëve për avokat populli ka takuar Lulin në muajin gjatë të cilit ishte i hapur aplikimi për avokat të popullit.

Duke njohur Lulin besojmë se një bllok është bërë gati ato dit me një listë emrash që është plotësuar me siguri dhe me gjithë listën e kandidatëve.

Çfarë po pret Luli?

Pasi me siguri ju ka dhënë ok-ej, të gjithëve që i ka takur në zyrë, pasi parlamenti dëgjoi dhe po pret Lulin.

CNA.al e ka zgjidhjen.

Kandidatët duhet të paraqiten tek kunati. Vetëm ai e di se si zgjidhet kjo punë. Të takojnë kunatin ju themi.  Vetëm kunati e di se kush është më i miri i kandidatëve.

That among 20 people, there is no way Luli chooses differently. Luli is going on vacation tomorrow, she hasn't been gone since today, but the brother-in-law knows his duties.

There are rules Luli does not choose blindly. If you don't see the evaluation with numbers, talk is useless. He gets winded. /CNA.al

11:37 Editorial

Albania has hope

Yesterday afternoon, thousands of citizens from all over A...

Lajmet e fundit nga