LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Mbase nuk e dinit/ Ja për çfarë shërben sirtari poshtë furrës

5 Nëntor 2022, 11:03, Kuriozitete CNA

Mbase nuk e dinit/ Ja për çfarë shërben sirtari

Në shumë kuzhina, soba dhe furra mund të gjenden së bashku në një pajisje të rëndësishme. Dhe ndërsa funksioni i sobës dhe i furrës janë mjaft të vetëshpjegueshëm, mund të jetë një pjesë e pajisjes që ju bën të kruani kokën: sirtarin poshtë furrës. Lexoni më tej për të mësuar rreth kësaj hapësire bonusi – plus, si ta përdorni më mirë.

Për çfarë shërben sirtari nën furrë?
Përpara se t'i përgjigjeni kësaj pyetjeje, së pari duhet të kuptoni se çfarë lloj sirtari keni. Ka dy lloje sirtarësh nën një furrë: një sirtar ngrohës dhe një sirtar magazinimi. Lexoni më tej për të mësuar rreth ndryshimeve midis të dyjave dhe se si të përcaktoni se cilën ka furra juaj.

Sirtar ngrohës
Një sirtar ngrohës është tamam siç tingëllon, një sirtar që e mban ushqimin të ngrohtë. Në varësi të modelit të furrës, ekzistojnë dy mënyra të ndryshme për të kontrolluar aftësinë e sirtarit tuaj. Së pari, gjeni panelin e kontrollit të furrës tuaj. Shpesh, brenda panelit do të ketë një seksion të veçantë butonash ku mund të kontrolloni temperaturën në sirtarin e furrës. Ose, mund të ketë gjithashtu një çelës që kontrollon temperaturën.
Nëse nuk shihni ndonjë kontroll atje, vendi tjetër për të kontrolluar është vetë sirtari. Disa sirtarë ngrohës kanë kontrolle të temperaturës brenda sirtarit, të cilat janë të dukshme vetëm kur sirtari është i hapur. Nëse keni njërën nga këto opsione, atëherë furra juaj ka një sirtar ngrohës!
Për çfarë mund ta përdorni sirtarin e ngrohjes?
Nëse furra juaj ka një sirtar ngrohës, ka shumë përdorime për të. Megjithatë, nuk duhet ta mendoni si një burim shtesë gatimi. Në vend të kësaj, sirtarët e ngrohjes duhet të përdoren vetëm për të mbajtur ushqimet të nxehta. Kjo për shkak se temperatura e sirtarit të ngrohjes është e kufizuar, kështu që gatimi i ushqimeve për të arritur temperaturën e nevojshme të brendshme është i ndërlikuar (dhe nuk dëshironi të rrezikoni të sëmureni).

Sirtari i ruajtjes
Nëse nuk ka kontrolle të temperaturës, atëherë furra juaj ka një sirtar magazinimi! Ky sirtar magazinimi është vendi i përsosur për mbajtjen e enëve të kuzhinës si fletët e pjekjes, tepsi për kifle apo edhe tenxhere dhe tepsi. Çfarëdo që zgjidhni të ruani në sirtar, vetëm sigurohuni që të jetë e sigurt në furrë. Ndërkohë që nuk do të derdhet nxehtësi direkte në zonë, ajo ende ndodhet poshtë furrës suaj, kështu që një pjesë e nxehtësisë së mbetur do të bartet. Shmangni ruajtjen e gjërave si mbështjellësin plastik, kontejnerët e ruajtjes së ushqimit dhe çdo send që mund të deformohet me kalimin e kohës për shkak të nxehtësisë./CNA.al

Lajmet e fundit nga