LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Putin nënshkruan ligjin/ Ndalohen ndryshimet gjinore në Rusi

24 Korrik 2023, 22:09, Kosova & Bota CNA

Putin nënshkruan ligjin/ Ndalohen ndryshimet gjinore në Rusi

Vladimir Putin ka nënshkruar legjislacionin që i ndalon njerëzit të ndryshojnë zyrtarisht ose mjekësisht gjininë e tyre, duke përfaqësuar një goditje të mëtejshme për komunitetin e luftuar LGBTQ+ të Rusisë.

Akti, i miratuar unanimisht nga të dyja dhomat e parlamentit, ndalon çdo "ndërhyrje mjekësore që synon ndryshimin e gjinisë së një personi", si dhe ndalon ndryshimin e gjinisë së një personi në dokumentet zyrtare ose të dhënat publike. Përjashtimi i vetëm do të jetë ndërhyrja mjekësore për trajtimin e anomalive kongjenitale.

Ai gjithashtu anulon martesat në të cilat një person ka "ndryshuar gjini" dhe ndalon transgjinorët të bëhen prindër birësues.

Ndalimi thuhet se buron nga kryqëzata e Kremlinit për të mbrojtur atë që i sheh si "vlerat tradicionale" të vendit. Ligjvënësit thonë se legjislacioni është për të mbrojtur Rusinë kundër "ideologjisë perëndimore antifamiljare".

Lajmet e fundit nga