From skin aging to sleep / Why you should not use the phone just before bedtime

2022-06-22 08:44:00, Tech CNA
From skin aging to sleep / Why you should not use the phone just before bedtime
Illustrative photo

Phone addiction has already become a phenomenon, which is very difficult for all those who are used to being stuck with the phone for hours.

But you should know that using the phone just before bed is something that can affect your health.

May hurt your eyes.

Staying on the phone for hours can lead to eye strain, also known as tired eyes. To protect your eyes, try lowering the screen brightness and avoid using your phone for a long time.

May disturb your sleep.

Ky zakon nuk është aq i padëmshëm sa mund të duket, dhe përdorimi i telefonit afër kohës së gjumit mund t'ju pengojë të bëni një gjumë të mirë. Drita blu nga smartphone juaj jo vetëm që ndikon në shikimin tuaj , por gjithashtu mund të shqetësojë ciklin tuaj gjumë-zgjim, gjë që mund të shkaktojë më shumë komplikime shëndetësore.

Mund të çojë në dhimbje në qafë.

Nëse jeni njohur me ndjesinë e bezdisshme të dhimbjes së qafës, atëherë përdorimi i telefonit në shtrat mund ta përkeqësojë gjendjen ekzistuese. Kur e përkulni kokën përpara për të parë ekranin, në disa vende ndjeni një tendosje në muskujt e qafës, duke shkaktuar dhimbje. Nëse nuk mund ta imagjinoni të shkoni në shtrat pa kontrolluar telefonin, provoni ta mbani atë në nivelin e syve për të  shmangur tendosjen e muskujve.

Mund të çojë në plakjen e shpejtë të lëkurës.

You can spend a lot of money on skin care, but something as simple as using the phone in bed can sabotage all your efforts. When you look at your phone from below, it makes you create wrinkles on your neck, which in turn can make you look prematurely old./ CNA.al

Lajmet e fundit nga