LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

E fundit!

x

"Kurum" floods the land/road and bridge with the Ulza hydropower plant

2023-02-07 22:14:58, Denoncim CNA

"Kurum" floods the land/road and bridge with the Ulza hydropower plant

"Stop" went to the village of Rrethë Buz in Buz Unit, Mat municipality, where he met with the residents.

They expressed their concern regarding the raising of the dam, the addition of water to the Ulza Hydropower Plant and the flooding, which has been happening for 4 years, in houses, agricultural lands, damage to the roads and bridges of the village.

Resident 1: With the construction of the Ulez dam, my house and land were damaged and no one answers me. Kurum firm, in its construction. I have also addressed the general director of Kurumi several times. I was forced to take my clothes and leave for another city

Gazetarja: Kur ka ndodhur kjo situatë?

Gazetarja: Më përpara nuk ka ndodhur kjo lloj situate me ngritjen e nivelit të ujit dhe përfshirjen e tokës dhe banesës.

Banori 1: Para 4 vitesh kanë ardhur duke e ngrit dhe këtë vit më është futur brenda në shtëpi. Më ka prishur, baçen dhe çdo gjë që kam këtu. Kjo është pas rritjes së nivelit të liqeni. Që në 60 që mbaj mend unë këtu nuk ka pas ardhur. Pesë metër poshtë ferrës nuk ka pasë ardhur uji asnjëherë sipër.

Gazetarja: Ku jemi duke shkuar?

Banori 2: Rruga nga vjen e shkon e del deri në fund asaj shtëpisë. Rruga e fshatit. Ka ndodhur ngritja e ujit që i ka mbytur i ka bërëtë pakalueshme. Ngitja e liqenit e ka shkatërruar rrugën komplet.

Gazetarja: Që të shkosh tek komshiu këtu, merr malin?

Banori 2: Malin. U bënë shumë vite që rritet pak nga pak dhe ka arritur në këtë kuotë që nuk përballohet më.

Banori 3: Nga ngritja e liqenit shihet vetë që është komplet në ujë. Lidh dy fshatra. Ne jemi kushërinj andej dhe kushërinj këtej. Varrezat e lagjes së kushërinjve tonë andej janë kësaj ane. Për raste vdekjesh e kemi problem daljen. Dalim me varka, duke kaluar njerëzit nëpër tela.

Administratori Eduard Ckoni pranoi, se përmbytjet vijnë si pasojë e shtimit të kuotës para 4 viteve. Ai tregoi, se sa herë ka probleme, njofton Emergjencat Civile.

Gazetarja: A jeni të njohur me këtë shqetësim të tyre?

Administratori Eduart Ckoni: Po! Para ca vitesh ndoshta 4-5 vite, 6 mund të ketë bërë një shtim dige Kurumi, që ka marrë një leje për rritje të digës dhe janë shfaqur këto probleme në njësi. Janë shfaq vit pas viti, sipas dhe reshjeve të shiut, që ka rënë.

Gazetarja: Është e vërtetë që kjo përmbytje vjen për shkak të daljes së liqenit?

Administratori Eduart Ckoni: Po nga ajo vjen, se nuk ka ardhur përmbytja, nuk kanë rrëshqitje toke. Thjeshtë ajo është përmbytje, rritja e nivelit. Sa herë ka prurje, janë mbajt kontaktet me këta, që janë përgjegjës për këtë punë. Emergjencat Civile kanë kontakt të drejtpërdrejtë me Kurumin, di, që janë njoftuar. Unë sa herë kam probleme kështu, njoftoj Emergjencat Civile. Po të Bashkisë Mat.

Më pas “Stop” iu drejtua administratës pranë HEC të Ulëzës.

Journalist: Why is Irini whose?

Guard: Kurumi's is just a supervisor, a brigadier so to speak!

The journalist went to Kurumi in Elbasan to meet the director Eton Laci.

He doesn't even answer the phone. And when there is silence, it means that guilt is accepted./tvklan.al

Lajmet e fundit nga