LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Ushqimet që duhen shmangur para se të shkoni në plazh

2022-08-13 14:40:00, Lifestyle Anila Kalleshi

Ushqimet që duhen shmangur para se të shkoni në plazh
Përpara se të shkoni në plazh (por edhe në pishinë) dhe më pas të ekspozoheni në diell dhe të bëni banja freskuese, është mirë të dini pasojat që ka në organizëm konsumimi i disa ushqimeve.

Ushqime me shumë sheqer të shtuar, të tilla si lëngjet e frutave, kosi i frutave dhe kokoshkat frutat që janë shumë të holluar me ujë dhe ndoshta të ftohtë, në vend të ushqimeve të pasura me yndyrë dhe kripë, mund të shkaktojnë fryrje barku, rëndim të stomakut dhe parehati. Përpara se të shkoni në plazh, por edhe në det, direkt nën ombrellë, duhen shmangur gatimet e para-paketuara dhe me shumë yndyrë, ushqimet, ushqimet me salca, alkooli.

Ushqimet që duhen shmangur në plazh

Pijet e gazuara

Vapa shpesh çon në një konsum të lartë të kësaj lloj pije. Etja në rritje është shkaku, megjithatë pijet e gazuara ju bëjnë të keni edhe më shumë etje, janë të pasura me sheqer, nxehen më lehtë se uji (dhe shpërbëhen) dhe janë përgjegjëse për fryrjen e barkut.

Ushqime shumë të kripura

Ushqimet e tepërta me kripë dhe salca nuk rekomandohen para plazhit ose nën ombrellë, sepse ato nuk janë gjë tjetër veçse hidratuese: kloruri i natriumit rrit presionin dhe ruan lëngjet, duke përforcuar nxehtësinë e perceptuar. Po kështu, mishrat e pjekur dhe salsiçet në përgjithësi si sallami dhe wurstel janë pjesë e kategorisë. Për t'u preferuar: proshutë e gatuar ose bresaola, gjoks pule ose gjeldeti.

Ushqimet që fermentohen dhe fryhen

Shmangni ushqimet që mund të shkaktojnë fryrje, tension të barkut, dhimbje dhe fryrje. Midis tyre është mirë të mos konsumohen bishtajore si: fasulet, qiqrat, thjerrëzat, por edhe brokoli, lakra dhe kryqtarët në përgjithësi sepse përmbajnë rafinozë, sheqer që nxit procesin e fermentimit dhe shkakton ënjtje.Ushqimet e pasura me fibra si molla, shalqiri etj.

Produktet e qumështit

Edhe pse mund të përfaqësojnë një zgjidhje të freskët dhe të lehtë. mocarela, feta dhe djathrat e përhapur janë në fakt armiqtë e ditëve në plazh. Para së gjithash, është e vështirë t'i ruash në temperatura të larta për disa orë, pavarësisht se transportohen në qese frigoriferike me akull, r janë ushqime që tentojnë të fermentohen, duke shkaktuar ënjtje.

Fruta shumë të pasura me ujë

Shalqiri, pjepri, kajsitë, pjeshkët janë ideale si meze pas plazhit, për të hidratuar dhe ribalancuar kripërat minerale të humbura. Megjithatë, para se të shkoni në plazh ose nën një ombrellë, ato nuk do të ishin aq të përshtatshme sepse tentojnë të fermentohen dhe shkaktojnë gazra në bark dhe vështirësi në tretje veçanërisht për shalqirin dhe pjeprin.

Ushqim i padëshiruar. Praktike, të pangopura dhe të dashura për të gjithë: ushqimet si hamburgerët, patate të skuqura dhe pica janë joshëse, por nuk janë ideale për t'u ngrënë para se të shkoni në det ose në plazh. Para së gjithash, ato përmbajnë sasi të mëdha yndyrnash, natriumi, sheqernash dhe erëzash. Ato janë të vështira për t'u tretur dhe rëndojnë stomakun. Dreka më pak e rekomanduar në plazh është burgeri, patate të skuqura dhe pije me gaz.

Vezë

Omëleta është një nga ushqimet më të zakonshme të “plazhit”, megjithatë vezët nuk janë veçanërisht të tretshme. Përveç kësaj, vaji përdoret gjithashtu për përgatitjen e omëletës, i cili kontribuon në një ngarkesë shtesë lipidike dhe kalorike. Vezët më pas treten për rreth 3 orë.

Akullnajat

Mund të duket si një paradoks, kaq freskues dhe që shuan etjen. Në realitet, ëmbëlsirat e akullit përmbajnë shumë sheqer dhe kontribuojnë në rritjen e etjes dhe dehidrimit. Më mirë një lugë akullore me fruta të bëra në shtëpi.

Lajmet e fundit nga