LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

The quarry with a permit destroys the road/ AKBN admits the fault and changes the coordinates after 6 years

2023-01-19 22:44:08, Denoncim CNA

The quarry with a permit destroys the road/ AKBN admits the fault and changes

The Fixed Fare show traveled to a quarry that operates on the left side of the National Levan-Tepelen road axis.

The existing National Road on the flanks of the quarry is blocked by piles of stones. Thus, the existing road was diverted and another one was opened a few meters further

A few minutes after Fiksi started filming with a drone, its employees also went to the quarry. Those who park their car on one side of the quarry, and the national part of the road, which was open until the beginning of the quarry work, are forced to cross it on foot.

Gazetarët hyjë në gurore për të marrë një përgjigje, nëse ajo operon me leje dhe ku i ka koordinatat e shfrytëzimit, pasi fakti që rruga është e bllokuar dikush ka gabuar. Shteti apo firma?

The quarry with a permit destroys the road/ AKBN admits the fault and changes

Përgjegjësi i firmës tregoi për Fiksin se lejen e kanë marrë ngjitur me asfaltin. Por që së fundi në bashkëpunim me AKBR dhe ARRSH kanë rënë dakord që të tërhiqen 115 metras nga rruga, duke qenë se ka patur rrëshkitje. Përgjegjësi thotë se këtë gurore e kanë me leje shfrytëzimi për 25 vite dhe nuk kanë dalë nga koordinatat e miratuara nga shteti.

Emisioni Fiks Fare kërkoi një përgjigje zyrtare pranë Agjencisë Kombëtare të Burimeve Natyrore mbi koordinatat e lejes për gurore që ky institucion ka dhënë.
Për të mësuar nëse leja u dha në koordinata të gabuara apo subjekti që po shfrytëzon në bazë të lejes ka ndryshuar koordinatat gjatë ushtrimit të aktivitetit duke shkelur kështu lejen.
Por instuitucioni shtetëror AKBN , sqaron se subjekti lejen e ka marrë në dhjetor të vitit 2016. Një leje që vazhdon të jetë aktive , dhe gurorja të punojë.

The quarry with a permit destroys the road/ AKBN admits the fault and changes

Përgjigja e institucionit shtetëror garanton se firma që po shfrytëzon në atë vend gurët gëlqerorë nuk i ka shkelur koordinatat.

Por kjo leje është dhënë në fillim që firma të ketë të drejtë të shfrytëzojë 4 metra larg rrugës.

Six years later, in September 2022, the firm had to change its coordinates and leave the road by 115 meters, contrary to what the firm's employee told the journalists of Fiksi, who indicated that they left somewhere around 50 meters. Again, the coordinates between AKBN and the company are apparently not clear.

The quarry with a permit destroys the road/ AKBN admits the fault and changes

But apart from that, AKBN admits that the letter for changing the coordinates of the quarry has also been sent to the Road Authority, which has reopened a new road.

Meanwhile, the old road remains blocked, due to the fault of the state, which predicted that excavations only 4 meters away from it would not damage it. Not that it was damaged, but as a result of the damage, a new road had to be opened./ tch

The quarry with a permit destroys the road/ AKBN admits the fault and changes

22:27 DENOUNCEMENT

Shërbimi social mban

“Stop” shkoi në fshatin Banaj të qytetit Patos me zotin Ad...

21:36 DENOUNCEMENT

Absurdi në

Olti Buneci denoncoi në “Stop” të njohurin dhe komshiun e ...

Lajmet e fundit nga